Blues' Clues (2003-2012)

Blues CluesBlue is een nieuwsgierig getekend blauw hondje dat graag alles wil weten. Om uit te vinden wat ze graag wil weten laat zij een pootafdruk na op voorwerpen die iets met het onderwerp dat geraden moet worden te maken hebben. Aan Steve, zijn levensechte baasje en de kinderen voor de buis daarna de opdracht om serieus uit te zoeken waar het over gaat. Steve maakt daarbij gebruik van zijn 'handige kleine tekenblok' waarbij hij de aanwijzingen ('clues') die Blue aangeeft eenvoudig natekent, zodat ze later naast elkaar kunnen worden gelegd. In elke aflevering krijgt Steve post in de vorm van een videofilmpje van kinderen die iets aan het maken of aan het doen zijn.

Blues CluesOok zijn er korte filmpjes te zien van meneer Zout en mevrouw Peper en van het duo Schepje en Emmertje. Wanneer er drie clues gevonden zijn is het tijd voor de 'nadenkstoel'. De drie clues worden naast elkaar gelegd en gecombineerd om zo tot de oplossing te komen die daarna nog eens wordt uitgebeeld. Na zeven jaar wilde Steve iets anders gaan doen en werd hij opgevolgd door Joe. Op internet gingen er geruchten dat Steve zou zijn overleden. Een springlevende Steven kwam in de talkshow van Rosie O'Donnell vertellen dat het niet waar was. Deze interactive serie heeft de prestigieuze Peabody Award gewonnen, een prijs voor educatieve en vooral leuke kindertelevisie.
 
 


Publicatiedatum: 24 februari 2007
Laatste aanvulling: 13 februari 2014

© Nickelodeon

Tags: Jaren 00, Nickelodeon, 2003

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Kelvin
Kelvin zei:
Eerste uitzendingstijd die ik kan vinden is niet in 2003 maar in 2004 https://krantenbankzeeland.nl/search?query=%22blues%20clues%22&period=2003-2010&sort=issuedate%20ascending@KelvinEerste uitzenddatum is afkomstig uit De Volkskrant (online alleen in te zien met abonnement).
Oké, dan klopt PZC dus helaas niet altijd@KelvinNi et zo zeer een kwestie van niet kloppen maar meer van niet of niet volledig vermelden van alle progtamma's van een zender.

Kelvin
Eerste uitzendingstijd die ik kan vinden is niet in 2003 maar in 2004 https://krantenbankzeeland.nl/search?query=%22blues%20clues%22&period=2003-2010&sort=issuedate%20ascending@KelvinEerste uitzenddatum is afkomstig uit De Volkskrant (online alleen in te zien met abonnement).

Meer televisie-sentiment

Er was eens de Ruimte

Er was eens... de Ruimte (1982-1983)

Deze serie gaat verder waar Er was eens... de Mens ophoudt. De laatste aflevering uit die reeks,… Lees meer
Corky van het circus

Corky van het circus (1961)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over een 12-jarige weesjongen die bij het circus gaat. Lees meer
Rats en Repel en Lollipop!

Rats en Repel en Lollipop! (1964)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over twee straatmuzikanten en hun sprekende vogel die op zoek… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven