Bob de Bouwer (vanaf 2001)

Bob de BouwerBob runt samen met zijn zakenpartner Wendy een bouwbedrijf in een rustig dorpje op het platteland. Ondanks dat Bob heel erg handig is kan hij niet alles in zijn eentje. Goed gereedschap maakt half werk en daarom heeft Bob zeer bijzondere machines. Deze vier machines werken niet alleen maar ook nog eens kunnen praten. Muck is een rode bulldozer die zich stoer en sterk voordoet maar eigenlijk een heel klein hartje heeft. Scoop is de gele graafmachine die graag grond los maakt en dingen wil opgraven. Liftie is een blauwe kraanmachine die met gemak gebouwen kan platgooien en zware dingen kan opheffen.

Bob de BouwerDizzie is de oranje cementmolen die altijd veel plezier in haar werk heeft en is tevens de jongste machine. De andere karakters in deze serie zijn Spud de vogelverschrikker en Titus de kat. Spud raakt soms in de problemen wanneer hij weer eens een grap heeft uitgehaalt met Bob en zijn maatjes. Titus de kat woont op de bouwplaats van Bob en laat regelmatig alles in het honderd lopen wat zorgt voor grappige taferelen. Bob is over de hele wereld populair en is inmiddels in meer dan 200 landen te zien. De bekende begintune wist in Engeland in 2000 zelfs de eerste plaats van de hitparade te bereiken. Er werden meer dan een miljoen exemplaren van "Can we fix it?" verkocht.

Sinds 21 december 2015 wordt een vernieuwde versie van de serie uitgezonden, in 3D en met een iets oudere Bob. In 2017 kreeg Bob ook een speelfilm, 'Mega Machines', die in Nederland op 15 februari 2018 in de bioscoop kwam.
 
 


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 3 mei 2018

© Hit Entertainment/Bridge Entertainment Group 

Tags: KRO, Jaren 00, Fox Kids, Jetix, 2001

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
dit keek ik vroeger altijd;-)
Nathan
Ik heb een spreekbeurt erover omdat ik twee keer op school te laat kwam

Meer televisie-sentiment

Abi

Abi (2008)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over het dagelijks leven van Abi, een zesjarig Surinaamse… Lees meer
Mega Mindy

Mega Mindy (2007-2012)

In het najaar van 2006 waren de heldendaden van Mega Mindy voor het eerst te zien op de Vlaamse… Lees meer
Knofje

Knofje (2002)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over de belevenissen van het viereneenhalf jaar oude meisje… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven