Bobobobs (1990-1992)

BobobobsErgens in de ruimte woont het kaboutervolk de Bobobobs. Nadat men een voor hen onbekende planeet heeft ontdekt in de Melkweg, wordt er een missie onder leiding van kapitein Bob Wouter op af gestuurd. Hij staat aan het hoofd van het ruimteschip de Zwerver. Aan boord van het ruimteschip, dat eruit ziet als een oud galjoen, bevindt zich een uiteenlopend gezelschap. De bemanning bestaat onder anderen uit de humeurige kok Frits, scheepsarts dokter Been met zijn verpleegster Mimi, de matrozen A.D. en Harry èn de tovenaar Cornelius. De overige reizigers zijn tante Agatha, Woutertje, de strenge Petronella, Pieter en de tweeling Ein en Stein.

BobobobsDe Bobobobs beschikken over 'bobokrachten' waarmee ze voorwerpen kunnen verplaatsen, of op afstand contact met elkaar krijgen. Vooral wanneer ze samenwerken kunnen ze veel bereiken en dat is vaak hard nodig, want hun lange reis door het heelal is niet zonder gevaren. Niet gevaarlijk maar wel heel vriendelijk is Pluis, een paars wezentje met niet meer dan een hoofd en twee handen dat door de lucht zweeft. Hem komen de Bobobobs onderweg tegen en ze nemen hem op in hun groep. Deze Spaanse serie is gebaseerd op de stripalbums van Henk en Nerida Zwart, waarvan "Het begin van de grote ontdekkingsreis "en "Schipbreuk op de kristallen planeet" de bekendste titels zijn.
 
 


Publicatiedatum: 8 mei 2006
Laatste aanvulling: 13 april 2015

© B.R.B. International S.A./TV3

Tags: VARA, 1990, Jaren 90, Kindernet

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Lonn
Mijn zoontje van 4 vindt het helemaal geweldig en zingt uit volle borst de liedjes mee. Helaas zijn er maar twee DVD te verkrijgen en dus niet de complete serie. Dus dat wordt alle losse afleveringen downloaden. Wij kijken dagelijks op PebbleTV om 8:30 uur en om 13:00 uur!
zonder ernst
De Bobobobs vanaf volgende week dinsdag te zien bij Pebble TV

Meer televisie-sentiment

De Wonderlijke avonturen van Herman van Veen

Herman van Veen, De wonderlijke avonturen van (1979)

Hoewel het lijkt dat deze serie voor Nederland gemaakt werd is het de Bayerische Rundfunk die samen… Lees meer
Zoo Cup

Zoo Cup (1997-1998)

Op 1 september 1997 startte KinderNet met het uitzenden van Zoo Cup als opwarmertje naar het… Lees meer
BB de Beer

BB de Beer (1993)

Herman van Veen liep jarenlang rond met een idee over een reuzenteddybeer die van de sterren op de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven