BoesZoals veel tekenfilms is ook deze serie geproduceerd in Japan, maar gebaseerd op de stripverhalen die in Nederland gemaakt zijn door Wil Raymakers en Thijs Wilms. In 1980 bedachten zij Boes, een oer-Hollandse os op klompen. De strip bestaat uit korte grappen (soms slechts één afbeelding) en bevat geen tekst. Er komen geen mensen in voor, al gedraagt Boes zich als een boer die heel wat te stellen met andere dieren. Ze wonen op en om zijn boerderij en zijn niet alleen dieren die gebruikelijk te vinden zijn bij een boerderij maar beesten uit de hele wereld waaronder struisvogels, leeuwen en kangoeroes. In de tekenfilm heeft Boes wel een stem gekregen.

BoesEr zijn enkele andere vaste personages, zoals de schildpad Dolly die net als Boes kan praten en regelmatig haar schild verliest, de niet al te slimme hond Saffie, TumTum de olifant en Shampoo de gorilla. Net als in de strip maakt Boes vaak grappige voorvallen mee. Zo smelten tijdens een hittegolf de strepen van de zebra en de tijger, en verandert maïs spontaan in popcorn. Maar er is geen probleem zo groot, of Boes weet er een oplossing voor te vinden. Vanwege zijn ervaring met het tekenen van dieren werd Wil Raymakers midden jaren '80 door de Geesink Studio gevraagd om de strip van Loeki de Leeuw te tekenen.

Sinds 2007 is hij samen met Louise Geesink ook directeur van de studio.

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 4 maart 2014

© Telescreen/Raymakers & Wilms/Mitsui & Co., Ltd

1000 Resterende tekens


someone
is die 2e dvd uitgave van april 2011 genaamd "in de put" ooit ook daadwerkelijk uitgebracht?ik hem em nooit in de winkel zien liggen en nu nog steeds niet, ook bij bol kan je em niet eens bestellen omdat ie niet leverbaar zou zijn en hetzelfde geld voor andere online winkels, is deze dvd misschien weer teruggehaald uit de schappen weg ofzo?
Kerim
Ik keek vroeger boes altijd had zelfs meerdere series opgenomen op een video casette wat al lang verloren is, er bestaan 100 series ongeveer, als er iemand heeft op een video kan me mailen lazkopatkerim61@hotmail.com
animatiefiguur
dit keek ik vroeger altijd

Keek jij hier vroeger ook naar?

Het Paard van Sinterklaas

Paard van Sinterklaas, Het (2007)

Wanneer Winky Wong zes jaar oud is verhuist ze met haar moeder naar Nederland. Haar vader, die al… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: Diego - Sinterklaasbox

Diego - Sinterklaasbox

Uitgebracht: Paramount Home Entertainment Speelduur: 186 minuten (3 discs) Extra Cd met de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Zie de maan schijnt...

Zie de maan schijnt... (1998)

Op de avond voor de intocht in Wijk bij Duurstede zit Sinterklaas samen met Fernando, één van zijn… Lees meer