Boes (1988-1991)

BoesZoals veel tekenfilms is ook deze serie geproduceerd in Japan, maar gebaseerd op de stripverhalen die in Nederland gemaakt zijn door Wil Raymakers en Thijs Wilms. In 1980 bedachten zij Boes, een oer-Hollandse os op klompen. De strip bestaat uit korte grappen (soms slechts één afbeelding) en bevat geen tekst. Er komen geen mensen in voor, al gedraagt Boes zich als een boer die heel wat te stellen met andere dieren. Ze wonen op en om zijn boerderij en zijn niet alleen dieren die gebruikelijk te vinden zijn bij een boerderij maar beesten uit de hele wereld waaronder struisvogels, leeuwen en kangoeroes. In de tekenfilm heeft Boes wel een stem gekregen.

BoesEr zijn enkele andere vaste personages, zoals de schildpad Dolly die net als Boes kan praten en regelmatig haar schild verliest, de niet al te slimme hond Saffie, TumTum de olifant en Shampoo de gorilla. Net als in de strip maakt Boes vaak grappige voorvallen mee. Zo smelten tijdens een hittegolf de strepen van de zebra en de tijger, en verandert maïs spontaan in popcorn. Maar er is geen probleem zo groot, of Boes weet er een oplossing voor te vinden. Vanwege zijn ervaring met het tekenen van dieren werd Wil Raymakers midden jaren '80 door de Geesink Studio gevraagd om de strip van Loeki de Leeuw te tekenen.

Sinds 2007 is hij samen met Louise Geesink ook directeur van de studio.

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 4 maart 2014

© Telescreen/Raymakers & Wilms/Mitsui & Co., Ltd

Tags: VARA, Jaren 80, 1988, Kindernet, Yorin, Nickelodeon Kindernet

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

someone
is die 2e dvd uitgave van april 2011 genaamd "in de put" ooit ook daadwerkelijk uitgebracht?ik hem em nooit in de winkel zien liggen en nu nog steeds niet, ook bij bol kan je em niet eens bestellen omdat ie niet leverbaar zou zijn en hetzelfde geld voor andere online winkels, is deze dvd misschien weer teruggehaald uit de schappen weg ofzo?
Kerim
Ik keek vroeger boes altijd had zelfs meerdere series opgenomen op een video casette wat al lang verloren is, er bestaan 100 series ongeveer, als er iemand heeft op een video kan me mailen lazkopatkerim61@hotmail.com

Meer televisie-sentiment

De Reddertjes in Kangoeroeland

Reddertjes in Kangoeroeland, De (1990)

Ruim tien jaar na hun eerste avontuur keerden de muizen Bernard en Bianca uit 'De Reddertjes' terug… Lees meer
Grizzly Adams

Grizzly Adams (1979-1982)

De Amerikaanse pionier James Adams hield zich in het begin van de 19de eeuw bezig met het vangen… Lees meer
Paddington

Paddington (1977-1978)

Toen de Britse schrijver Michael Bond in 1956 kerstinkopen aan het doen was zag hij in een winkel… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven