Bollo, Bries en BondgenotenBollo de beer, Bries de leeuw en Zowella het clowntje zijn niet erg gelukkig in het circus. De directeur wil ze moeilijke kunstjes laten doen en is ook niet erg aardig voor ze. Samen besluiten ze te ontsnappen, maar waar moeten ze heen? Op zoek naar het avontuur besluit Bries, die graag bevelen geeft, naar zijn koninkrijk te gaan. In de wildernis leeft immers iedereen in vrijheid. Bollo, die alleen maar aan eten denkt, heeft meteen visioenen van patat en aardbeienijs. Omdat Zowella de twee niet in de steek wil laten sluit ze zich bij hen aan. Met hulp van een journalist, die het verhaal over hun leven in het circus graag wil opschrijven, weet het drietal te ontsnappen op een tandem.

Maar de circusdirecteur zit hen achterna en duikt overal op. Hij wil de drie topartiesten terug naar het circus halen omdat ze erg populair zijn bij het publiek. Tegelijk met de eerste uitzending verschenen er twee boeken met als titel "Bollo en Bries". De liedjes die in de serie te horen waren werden op LP uitgebracht en het liedje "O, o, wat stom" zelfs op single.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 23 juli 2012

© NCRV/Frans Eppink Producties

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Noor van de Sande
Wat een leuke serie Bollo, Bries en Bondgenoten . Het was op de televisie in de tijd dat ik ter wereld kwam.
En nu heb ik al een paar afleveringen gezien.

Carla van Asperen
Ik heb nog een versje in mijn Poezie album van Bollo, Bries en Zowella... wie kan dat zeggen ;-);-) Als figurnat en zus van de scriptgirl alleen maar leuke herinneringen. Vraag me alleen af wat er van mijn circusvrienden en de journalist geworden is... Groet, Carla

Meer televisie-sentiment

Sprookjes van Grimm

Sprookjes van Grimm (1989)

Omschrijving Britse serie sprookjes van de gebroeders Grimm, deels gespeeld en deels animatie. Lees meer
Verborgen verhalen

Verborgen verhalen (2009)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen en een spreuk uit de… Lees meer
KaBlam!

KaBlam! (2001)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie waarbij de onvermoeibare Henry en June de kijker door een… Lees meer