BouliEen sneeuwpop heeft maar een beperkte levensduur, want zodra de zon gaat schijnen smelt hij letterlijk als sneeuw voor de zon. Als op een nacht de maan toversterren naar een smeltende sneeuwpop blaast komt deze tot leven en is Bouli geboren. Hoewel hij er nog altijd als een sneeuwpop uitziet kan hij niet meer smelten, zelfs niet op een warme dag. In het altijd met sneeuw bedekte Blauwe Woud woont Bouli in een iglodorpje samen met andere sneeuwpoppen, zoals Punkbouli die een hanekam heeft en van muziek houdt. Pilootbouli vliegt rond in zijn eigen vliegtuig en Parasolbouli wil graag filmster worden. Bouli is een nieuwsgierig sneeuwmannetje met een levendige fantasie.

BouliAls hij een fototoestel vindt besluit hij direct om fotograaf te worden. Hij mag ook graag dromen van wat hij zal doen als hij groot is: met een raket het heelal verkennen, optreden in een circus... Bouli heeft ook een vriendinnetje waar hij stiekem verliefd op is, Boulette. Zij houdt van sneeuwklokjes en Bouli doet er dan ook alles aan om deze bloemen te vinden, wat behoorlijk lastig is door alle sneeuw. Van deze Frans-Canadese serie zijn twee reeksen gemaakt. De eerste heeft 78 afleveringen van elk 5 minuten, de tweede reeks bestaat uit 36 afleveringen van ieder 7 minuten. Alleen de eerste reeks is in Nederland uitgezonden.
 
 


Met dank aan Het Jeugdsentiment Portaal voor de scans van de videohoezen 1 en 3
Publicatiedatum: 5 maart 2005
Laatste aanvulling: 23 juli 2012

© Les Cartooneurs Associés

1000 Resterende tekens


[email protected]
Binnenkort weer te zien op Pebble TV
wilma
ik ben op de valreep opzoek naar eeen dvd van boulie is er iemand die er 1 voor mij heeft?/ hij is voor de kerst voor mijn dochter van 22 die was altijd een groot fan. zou het graag voor kerst willen gevendank wilma
Mandya
Gewoon echt TE jammer dat het niet meer word uitgezonden sad,..Het is ook nergens te downloaden.. Ik ben zelf in 1990 geboren, dus het is ook echt van mijn peuter tijd.. Dat vond ik echt altijd super leuk.. Als iemand weet waar je ze kan verkrijgen, graag een reactie!!!8)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Beetlejuice

Beetlejuice (1993)

Omschrijving Amerikaanse komische tekenfilmserie gebaseerd op de gelijknamige speelfilm, over een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb bruintjebeer1

Bruintje Beer (1996)

Omschrijving Canadese tekenfilmseriever de avonturen van Bruintje Beer en zijn vrienden; al eerder… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame, De (1996)

Klassieke verhalen uit de wereldliteratuur waren de basis voor een reeks stripverhalen die tussen… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven