De Bremer StadsmuzikantenDe gebroeders Grimm hebben wereldwijd bekendheid gekregen door de meer dan 200 sprookjes en volksverhalen die zij in de eerste helft van de 19de eeuw verzamelden en publiceerden. Onder hun bekendste sprookjes bevinden zich Klein Duimpje en Assepoester. Ook het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten werd door hen opgeschreven. Het verhaal gaat over vier boerderijdieren die afzonderlijk van elkaar besluiten bij hun eigenaar weg te lopen omdat ze daar slecht behandeld worden. De ezel wil graag naar Bremen om daar stadsmuzikant te worden, en onderweg sluiten achtereenvolgens een hond, een kat en een haan zich bij hem aan.

Bremer StadsmuzikantenOp weg naar de stad moeten ze in een bos overnachten waar ze een rovershuis ontdekken. Door bovenop elkaar te staan en veel lawaai te maken weten ze de rovers te verjagen. Zo hebben de Bremer stadsmuzikanten een heel huis voor zichzelf. Hier eindigt het sprookje maar gaat deze tekenfilmserie verder, die bovendien het verhaal naar het heden verplaatst. De muzikale groep dieren bestaat uit de ezel Tonto, de hond Lupo, de kat Burlón en de haan Koki. Ze willen in Bremen meedoen aan een muziekfestival met als hoofdprijs de Gouden Trompet. Hun nieuwe leventje is allesbehalve rustig want in om het bos gebeurt van alles en bovendien komen de rovers nog regelmatig terug.

De boevenbende wordt geleid door Chef, die eruitziet als een Italiaanse gangster en het brein is. Gelukkig voor de dieren zijn diens helpers Bestia, Tapón en de hond Atila grote stuntels, en de vier stadsmuzikanten zijn hen telkens te slim af. Van deze van oorsprong Spaanse serie is ook een speelfilmversie gemaakt, die eveneens door RTL4 is uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 14 april 2006
Laatste aanvulling: 10 augustus 2013

© Estudios Cruz Delgado/Televisión Española (TVE)

1000 Resterende tekens


Konijntje
Dit was ook bij Samson op BRT(N) - VRT in België
[email protected]
Binnenkort weer te zien op Pebble TV
yuma
ik zou zo graag dit nog een paar keer op diseny xd willen zien . want dit was nou leuk op tv.ik vond lupo het leukste van de vier.ik keek dit elke keer toen ik voor naar school gaan .nu is alles finus en furp .ik wou dat ze het weer s mogen s om 6 uur of op een andere tijd en op zaterdag .weer kan .mijn neefjes en mijn nictje zien dit niet wand dat doen de mensen van de progama s .ik hoop ok dat zejetex of fox kids weer treug kwamen . ik zou ook willen dat yu gi oh zexel ook op tv komt en ookmet yami en yugi .;-)ik hoop dat de mensen van diseny xdhet doen want tv met diseny xd is niets meer heraalingenhera linge heralingen .ze woden gewoon gehipnotizert .cryik hoop ook dat de dieren boederij komt wat was dat tog leuk ps .jexix jetix jetix foxkids foxkids moet terugkomen en alle oude porogamas ps doei tot de vogende keer groen van yuma van yu gi oh zexel ;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Band

Band, De (1987)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie geschreven over de leden van funkband ITM; niet te verwarren… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Mieuw en Mauw

Mieuw en Mauw (1978)

Omschrijving Italiaanse klei-animatieserie over een wit en een rood katje. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb seabert8

Seabert (1986-1988)

Deze tekenfilm gaat over het Amerikaanse jongetje Tommy. Hij mag met zijn oom Smokey mee op… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven