BriljantinoosAd Visser zal bij het grote publiek altijd bekend blijven als Mister Toppop. Maar de presentator van het legendarische programma is ook muzikant of, zoals hij het zelf noemt, multi-media performer. Zo bedacht hij begin jaren '80 deze muppetachtige poppenserie. De Briljantinoos zijn Kees en Grace, een zangduo dat het helemaal wil gaan maken in de muziek. Ze beginnen hun carrière als pauze-act bij de Kinderbios. Het tweetal wordt hierbij geholpen door hun manager Everhard Gilbuyck, en met succes, want na ruim een jaar mogen ze De Briljantino Show maken. In dit eenmalige programma treedt onder andere Rob de Nijs op.

BriljantinoosEnkele maanden later krijgen de Briljantinoos hun eigen 10-delige televisieserie waarin ook nieuwe personages als Madame Baklava en Monstertje worden geïntroduceerd. Daarnaast verschijnt er dat jaar een LP met 12 liedjes. Met het inkrimpen van de Kinderbios van twee naar een half uur verdwijnt de pauze, en dus ook de Briljantinoos, van de buis. Ad Visser maakte deze serie bijna helemaal alleen. Hij is niet vaak meer op televisie te zien, maar is nog altijd op vele terreinen actief, waaronder als stemacteur. In de animatiefilm 'Cars' uit 2006 en de vervolgen 'Cars 2' uit 2011 en 'Cars 3' uit 2017 is hij te horen als de Volkswagenbus Fillmore.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 12 september 2006
Laatste aanvulling: 16 februari 2018

© AVRO/Ad Visser Productions

1000 Resterende tekens


Vincent
Ik ben eveneeens uit 1976 en kom uit Belgi
33
sluit ik me bij aan...
Michiel
Geniaal fragment. Ik ben uit 1976 en ken de liedjes van de briljantinoos allemaal nog. Helaas was er niets te vinden over de Briljantinoos, totdat ik deze site vond. EEUWIG DANK!!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Berebios

Berebios (1977-1980)

Eind jaren '70 verzorgden AVRO, KRO, NCRV, TROS en VARA om beurten de uitzending op woensdagmiddag.… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kinderbios

Kinderbios (1980-1985)

Na drie jaar Berebios vroeg een kijker zich terecht af waarom het programma zo heette. De poppen… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Buffalo Bill

Buffalo Bill (1964-1965)

Het marionettentheater van Bert Brugman uit Blaricum had grote bekend gekregen met hun… Lees meer