BroertjesFrank Groothof maakte in 1984 samen met zijn twee jaar jongere broer René een kindervoorstelling geïnspireerd op hun eigen jeugdjaren met de toepasselijke titel 'Broertjes'. Bekeken vanuit het perspectief van een kind speelden ze twee broers die samen een slaapkamer delen. De broers kunnen het goed met elkaar vinden, al hebben ze ook wel eens ruzie. Meestal bedenken ze een spannend avontuur waarbij hun bed (eigenlijk een trampoline) verandert in een schip op volle zee of zijn op de vlucht voor het monster Zarachustra dat al hun speelgoed wil verslinden. Aan het avontuur komt een abrupt einde als hun vader hun kamer binnenkomt en zegt dat ze moeten gaan slapen.

BroertjesNa optredens in hele land kwam er in 1987 een vervolg, 'Broertjes op stap' en werden de broers Groothof gevraagd om voor Villa Achterwerk hun voorstelling te bewerken tot een kinderserie. Hiervoor zongen ze ook de begintune, gebaseerd op een oud volksliedje, met Toots Thielemans op de monharmonica. Iedere aflevering heeft dezelfde opbouw: broers Frank en René zijn druk bezig met hun avontuur, of hebben ruzie en maken uiteindelijk zoveel lawaai dat hun vader de slaapkamer binnenkomt om te zeggen dat ze stil moeten zijn. In 2003 keerden de broertjes weer terug in het theater met de voorstelling 'De Broertjes en de strijd om de ring'.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 13 februari 2009
Laatste aanvulling: 8 oktober 2017

© VPRO

1000 Resterende tekens


Charles Haas
Geweldig, ik keek vroeger naar met heel veel plezier, net de dvd besteld, en kan niet wachten totdat ik hem binnen krijg...humor is nog zo goed...
Lisanne
Ik heb zo lang op die dvd zitten wachten, en ik moet je zeggen, het was het waard!!Na het bestellen had ik hem al na 2 dagen in de bus liggen.Alles is hoe ik het in mijn hoofd had van vroeger, ik heb in een scheur gelegen! :D :DHet is zo jammer dat er maar 10 afleveringen zijn.Maar echt.. deze dvd moet je hebben!
vicky
de VPRO gaat de dvd binnenkort ook verkopen: www.vpro.nl/winkel

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb bruintjebeer1

Bruintje Beer (1996)

Omschrijving Canadese tekenfilmseriever de avonturen van Bruintje Beer en zijn vrienden; al eerder… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Super Big

Super Big (2002)

Omschrijving Japanse tekenfilmserie over een meisje dat door een buitenaards geel varkentje wordt… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Remy is een rat die samen met een grote groep andere ratten, waaronder zijn vader en zijn broer,… Lees meer