Buck RogersDankzij het succes van Battlestar Galactica kreeg producent Glen A. Larson de kans om nog een science fictionserie te maken. Hij koos voor Buck Rogers, van oorsprong een stripfiguur waarover al enkele speelfilms gemaakt waren. Het verhaal begint in 1987 - destijds nog de toekomst - als de NASA voor het laatst een bemand ruimteschip lanceert. Kapitein William "Buck" Rogers is het enige bemanningslid en zal vijf maanden in de ruimte verblijven. Zijn schip Ranger 3 komt echter in een verkeerde baan om de aarde terecht en bevriest, inclusief Buck. Ruim 500 jaar zweeft hij door de ruimte.

Buck RogersHij wordt gevonden en ontwaakt op het ruimteschip van prinses Ardala van de planeet Draconia.Zij laat Buck naar de aarde gaan, waar hij kennis maakt met kolonel Wilma Deering die belast is met de verdediging van de aarde. In 500 jaar is daar veel veranderd: door een nucleaire oorlog was de planeet lang onleefbaar. De Directorate Council heeft sinsdien de leiding overgenomen en nu is de aarde weer bewoonbaar. Deze raad bestaat geheel uit computers en geeft leiding aan de Defense Doctorate, met aan het hoofd dr. Huer. Het kost Buck veel moeite om de huidige beschermers van de aarde te overtuigen dat hij geen spion is.

Buck RogersHij wint uiteindelijk hun vertrouwen en sluit zich bij hen aan. Met zijn rebelse houding en een apart gevoel voor humor blijft hij wel een vreemde eend in de bijt. Ook sluit Buck vriendschap met Twiki, een kleine grappige robot die iedere zin begint met "biddy biddy biddy". In het eerste seizoen opereert Buck als nieuw lid van de Defense Doctorate vanuit New Chicago. Aan het begin van het tweede seizoen verlaten Buck, Wilma en Twiki de aarde met hun ruimteschip Searcher, op zoek naar vroegere aardbewoners. Op hun tocht leren ze onder andere Hawk kennen, één der laatste vogelmensen.

Het jaar 2491 is nog ver weg, maar volgens de makers van deze serie zijn er gezien de kostuums en decors veel overeenkomsten met het discotijdperk van de 20ste eeuw. Zo mag Twiki graag een dansje wagen in een door neon verlichte discotheek. In aflevering 3 speelt Buster Crabbe een gastrol, de acteur die in 1939 en in 1977 Buck Rogers op het witte doek speelde.
 
 


Publicatiedatum: 1 oktober 2005
Laatste aanvulling: 23 juli 2012

© Universal

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Maestro
Eigenlijk is dit niet echt een kinderreeks, maar toch iets waar ik naar keek (zoals naar alle sci-fi die toen op TV kwam). Als ik dat vergelijk met de topremake van BSG van enkele jaren geleden moet ik zeggen dat de SF-series uit die tijd vooral iets meer op 'Love Boat in Space' leken dan op wat anders; maar toch...veel warme gevoelens voor deze reeks (ik bekeek die net voor ik naar de 'lering' moest).
dennis
biedie biedie ..hi buck....vroeger was alles beter ;-)

Meer televisie-sentiment

Kim Possible

Kim Possible (2004)

Omschrijving Animatieserie over een meisje die via het internet om een baantje vraagt en vervolgens… Lees meer
HotNews.nl

HotNews.nl (2005)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie waarin vijf jonge webredacteurs werken voor de populaire… Lees meer
Rapunzel

Rapunzel (2010)

De vijftigste lange animatiefilm uit de Disney Studio’s zet de traditie voort die begon bij… Lees meer