Buffalo BillHet marionettentheater van Bert Brugman uit Blaricum had grote bekend gekregen met hun voorstellingen in het land en de serie Dappere Dodo. Het gezelschap bestond al sinds de jaren '20 en was inmiddels met een nieuwe generatie poppenspelers aangevuld. Samen met hun zes zonen speelden Bert Brugman en zijn vrouw de voorstelling "Buffalo Bill". Wellicht aangemoedigd door het succes van de Engelse marionettenwestern Vier Veren Waterval werd voor de televisie rondom de personages met hun kleurrijke namen een nieuw Wild West-avontuur geschreven. Centraal staan, naast cowboy Buffalo Bill, zijn vrienden Jerry Can, Jockey Pat en Bull Dozer.

Buffalo BillNet als sheriff Stan Gun zijn ze op zoek naar de bandieten Free Kick en Knock Out. Onderweg komen ze ook een indianenstam tegen, met als opperhoofd Bliksem. Hij wordt trouw gevolgd door Wilde Spin en Eksteroog. Het enige vrouwelijke personage is cowgirl Lolly Pop, die voor een muzikale noot in de serie zorgt. De stem van Lolly Pop werd ingesproken door de destijds populaire zangeres Ria Valk. Zij had diverse liedjes over cowboys op haar repertoire, onder andere 'Hou je echt nog wel van mij, Rockin' Billy?'. Buffalo Bill heeft echt bestaan. Hij heette eigenlijk William Frederick Cody en dankte zijn bijnaam aan de vele bizons die hij tijdens zijn leven wist te schieten.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 23 juli 2012

© KRO/Bert Brugmans Marionettentheater

1000 Resterende tekens


Leo Marcel
Een hele leuke poppen serie lol
Roeland Brugman
Hoewel ik dan al weer een generatie later ben dan (mijn oom) Jaap, herinner ik mij de bedoelde namen nog wel. Ik heb daar altijd erg om moeten lachen. En de naam van Jerry Can zit zelfs in het begeleidende liedje! Ik citeer: "Jerry Can is steeds paraat en maak Bull Dozer niet kwaad..."Roeland Brugman (de kleinzoon van...)
Arjan
Beste Jaap Brugman: leuk om een reactie te krijgen van iemand die aan de serie heeft meegewerkt! Wat betreft de namen, deze zijn afkomstig uit de KRO-gids van oktober 1964.

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb pokemon1

Pokemon (vanaf 1999)

Na Japan en Amerika raakte ook Nederland eind jaren '90 in de ban van Pokémon. De titel is een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Fairly OddParents

Fairly OddParents (2003)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de 10-jarige Timmy die het in zijn dagelijks leven… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ivanhoe

Ivanhoe (1982)

Omschrijving Britse jeugdserie over de ridder Ivanhoe; oorspronkelijk een televisiefilm; niet te… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven