Buster (1984)

BusterIn bijna iedere klas zit wel een buitenbeentje, een leerling die net even anders is dan de rest en buiten de groep valt. Zo iemand is Buster, een Deens jongetje dat altijd optimistisch is, ook al wordt hij soms door zijn klasgenootjes gepest. Zijn grootvader was de levende kanonskogel in het circus en zijn vader is een werkloze goochelaar. Buster heeft van hem vader ook enkele trucs geleerd en wil zelf ook goochelaar worden. Op school is niemand geïnteresseerd, alleen zijn gehandicapte zusje Ingeborg vindt het leuk wat hij doet. Buster (uitgesproken als "Boester") heeft een bijbaantje waarbij hij melk rondbrengt.

BusterZo leert hij Joanna kennen, een net meisje uit een rijke familie dat heel goed kan pianospelen. Als Joanna's moeder een tuinfeest geeft mag Buster ook komen. Hij wil graag zijn goochelkunsten laten zien aan de snobistische vrienden van Joanna's moeder, maar die verwachten dat Joanna piano zal gaan spelen. Vlak voordat het concert begint komt Buster te voorschijn, verkleed als tovenaar. Hij vraagt aan één van de gasten een horloge te leen en laat het vervolgens door een andere gast stukslaan. Als hij daarna het horloge weer tevoorschijn wil laten komen blijkt het uurwerkje zwaar beschadigd te zijn.

De gasten reageren allen verschrikt, maar Buster weet met zijn eigen vindingrijkheid zich uit deze ongemakkelijke situatie te redden. In Denemarken was deze serie zo succesvol dat van de zes afleveringen ook een speelfilm werd gemaakt, die in het najaar van 1986 in de Nederlandse bioscopen te zien was. Regisseur Bille August kreeg dankzij deze serie ook in het buitenland bekendheid. Hij won in 1988 een Oscar voor zijn film 'Pelle de veroveraar' en regisseerde onder andere twee afleveringen van Young Indiana Jones.

 
 


Publicatiedatum: 12 augustus 2009
Laatste aanvulling: 23 juli 2012

© Crone Film Produktion/Danmarks Radio

Tags: VPRO, Jaren 80, 1984, Kindernet

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

maya
Het s een leuke boekjj over Buster en ook heel spannend hoor!!
henkie
ik wil een filmpje van buster op youtube!!! met een ei dat ie uit zijn mond toverd...!!!!

Meer televisie-sentiment

Little Bill

Little Bill (2003)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de vijfjarige Bill die een enorme pet draagt om zijn… Lees meer
Kidd Video

Kidd Video (1997)

Omschrijving Amerikaanse televisieserie over Kidd Video en zijn band die door de schurk Master… Lees meer
Police Academy

Police Academy (1991)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een groep agenten die net van de politieacademie… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven