Carolientje en Kapitein SnorrebaardVoor de reeks Klein, klein kleutertje, dat al sinds 1962 te zien was op de Vlaamse televisie, bedacht Mil Lenssens een serie over een meisje van een jaar of tien en haar speelgoedduikboot. Telkens als ze het bootje laat varen komt kapitein Snorrebaard tevoorschijn en wordt ook Carolientje zo klein dat ze in het bootje past. De duikboot brengt hen over de hele wereld, en onderweg ziet Carolientje vissen, zeepaardjes en inktvissen. Samen met kapitein Snorrebaard bezoekt ze onder meer pinguïns op de Zuidpool, gaat ze naar Mexico en China, leert de indianendans en komt zelfs op de maan terecht. Ook fantasielanden worden bezocht, zoals Luilekkerland en Sprookjesland.

Carolientje en Kapitein SnorrebaardOmdat Paul Ricour de kapitein zou spelen vroeg Mil Lenssens of zijn dochter Ann Carolientje wilde zijn. Eigenlijk was zij al te oud voor de rol maar omdat ze klein van stuk was kreeg ze de rol en mocht ze aan het begin van iedere aflevering vragen waar de reis naar toe ging. Haar stem was niet te horen, Nolle Versyp trad op als de verteller. Voor de serie was er een klein budget en daarom werd er veel met de chroma key gewerkt, een eenvoudige trucage waarbij de kleur uit een beeld vervangen kan worden door een ander beeld. Ann en Paul moesten vaak spelen in een leeg decor, na de opname werd de achtergrond pas ingevuld. De kleurrijke vissen waren allemaal van stof gemaakt.

Carolientje en Kapitein SnorrebaardEen avontuur van Carolientje duurde minder dan een kwartier, waarbij de eerste twee minuten bestonden uit de begintune gezongen door de Vlaamse zanger Louis Neefs. Het zou één van zijn laatste opnamen worden, op Eerste Kerstdag 1980 kwam hij met zijn echtgenote om het leven bij een verkeersongeluk. Mil Lenssens en Ann Ricour zouden opnieuw samenwerken in Tik Tak, waarin zij het zwarte figuurtje speelde dat aan het einde van iedere aflevering te zien is en als een schaduw door een boek wandelt. Na een paar kleine bijrollen is ze met acteren gestopt en heeft een opleiding tot regieassistente gevolgd.
 
 


Publicatiedatum: 27 mei 2012
Laatste aanvulling: 1 februari 2014

© BRT

1000 Resterende tekens


dirk
ik zoek deze serie op video wie kan helpen
lo
weet iemand hoe ik alleen aan de muziek kom,ik heb dat nodig voor een overleden kind
Roman
Op youtube staat geloof ik de begintune.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Nanook

Nanook (1999)

Omschrijving Frans-Canadese tekenfilmserie over het 12-jarige eskimojongetje Nanook dat op zoek is… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Samson en Gert

Samson & Gert (1992-2008)

In 1989 kreeg Gert Verhulst, die toen omroeper was bij de BRT, het idee om de kinderprogramma's aan… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Toomai en de olifant

Toomai en de olifant (1973)

Omschrijving Britse avonturenserie over een jongen die in een wildreservaat in India opgroeit… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven