Charlie's Angels (1977-1981) 

Charlie's AngelsDrie ex-politieagenten, ingehuurd door ene nooit in beeld verschijnende Charlie die uitsluitend opdrachten via een speaker aan zijn 'Angels' doorgeeft, vormen de voornaamste ingrediënten van deze Amerikaanse serie die onlosmakelijk verbonden is met de jaren 70. Jill, Kelly en Sabrina worden bijgestaan door steun en toeverlaat John Bosley, hoogstwaarschijnlijk de enige medewerker van het in Los Angeles gevestigde Townsend Agency die Charlie ooit ècht heeft gezien.

Toen werd aangekondigd dat de TROS deze serie in 1977 had aangekocht verschenen er allerminst lovende kritieken in de media. De serie werd omschreven als oersaai met simpele complotten en niets onthullend behalve dan de vrouwenborst, waardoor vooral de man aan het scherm gekluisterd zal blijven. De serie werd ondanks alle kritiek toch een succes en het was vooral Farrah Fawcett die de meeste aandacht trok met haar lange blonde haren en sexy uitstraling. In Amerika was zij al favoriet door de verkoop van een poster die in 1976 op de markt was gebracht waarop zij in een nauwsluitend rood badpak poseerde en maar liefst meer dan een miljoen dollar opbracht.

Charlie's AngelsNa één seizoen had Farrah haar rol als Jill Munroe wel gezien en weigerde een contract voor een tweede seizoen. Ze werd opgevolgd door Cheryl Ladd die als het jongere zusje van Jill, de rol van Kris Munroe vertolkte. Later in seizoen vier, die overigens nooit in Nederland is uitgezonden, zal ook Kate Jackson uit de serie vertrekken en neemt Shelley Hack het stokje over waarna zij na één seizoen te hebben meegespeeld alweer werd vervangen door Tanya Roberts die daarmee het vijfde en allerlaatste seizoen compleet maakte.

In 2000 verschenen 'Charlie's Angels' in een eigentijdse versie op het witte doek met in de hoofdrollen Cameron Diaz, Drew Barrymore, en Lucy Liu als ode aan de oude serie en net als toen leende John Forsythe zijn stem weer voor de rol van de mysterieuze Charlie. In 2003 verscheen er een vervolg met dezelfde actrices en kreeg de titel Charlie's Angels: Full Throttle mee. Zestien jaar later in 2019 luidde Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska een nieuwe generatie 'Angels' in als vervolg op de televisieserie en de twee speelfilms.

Hoewel het intro van de serie instrumentaal is, verscheen er toch een versie met tekst gezongen door Donna Lynton. Deze single stond in 1978 bij ons 6 weken in de Top 40 en behaalde als hoogste postitie een 24e plaats.

 


Publicatiedatum: 6 februari 2021

© TROS / Spelling-Goldberg Productions / Sony Pictures Home Entertainment

Tags: TROS, Jaren 80, Jaren 70, 1977

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Anna

Anna (1988)

De 14-jarige Anna is een talentvolle balletdanseres, en haar grote wens is dan ook om ballerina te… Lees meer
De Speurkatten

Speurkatten, De (1978)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie waarin twee katten en drie honden een team detectives… Lees meer
Galaxy Park

Galaxy Park (2012)

Omschrijving Vlaamse jeugdserie over zes jongeren die een bijbaantje hebben in het vakantiepark… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven