CHiPs (1984)

CHiPsOm het alsmaar drukker wordende autoverkeer in Californië beter in goede banen te leiden werd in 1929 de California Highway Patrol ingesteld. De agenten dragen een kakikleurig uniform en vervoeren zich onder andere per motor. Toen hij een motoragent voorbij zag rijden kreeg producent Rick Rosner het idee voor een serie rond twee agenten, hoewel de echte agenten zelden in duo's werken. De California Highway Patrol wordt afgekort als "CHiPs", en dat werd ook naam de van de serie. Het politieduo werd gevormd door de blonde Jonathan "Jon" Baker en de donkere Francis "Ponch" Poncherello.

CHiPsZij krijgen te maken met snelheidsovertreders, verkeersongelukken, ontsnapte dieven en andere zaken die zich rond de Californische snelwegen afspelen. Jon en Ponch werden van opdrachten voorzien door de leider van CHP Central, sergeant Getraer, zeer serieus maar geliefd bij zijn mannen. De serie richtte zich op een jong publiek, daarom waren er geen ernstige ongelukken te zien en was er ook ruimte voor humor. Alle opnamen werden gemaakt in de San Fernando Valley, waar een wegennet in aanbouw was. Hoewel er uiteraard stuntmannen waren deden Larry Wilcox en Erik Estrada, die Jon en Ponch speelden, veel stunts zelf en reden ook zelf op de motor.

CHiPsPas jaren nadat de serie was afgelopen werd bekend dat Erik Estrada helemaal geen motorrijbewijs had en vlak voordat de serie van start ging slechts een cursus had gevolgd. Ondanks het succes van de serie, met in totaal zes seizoenen, zag het er lang naar uit dat CHiPs door geen enkele Nederlandse omroep zou worden uitgezonden. Jon en Ponch waren wel te zien op de Vlaamse televisie, en trokken daar ook veel Nederlandse kijkers. Uiteindelijk waren in de zomer van 1984 toch elf afleveringen bij de AVRO te zien van het eerste seizoen uit 1977. De serie zelf was al in 1983 gestopt.

Vrijwel alle hoofdrolspelers kwamen in 1998 nog één keer bij elkaar voor de reüniefilm CHiPs '99. Plannen voor een speelfilm werden uiteindelijk in 2017 gerealiseerd, maar zonder acteurs uit de serie.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 24 februari 2018

© Rosner Television/MGM Television/Warner Bros. 

Tags: AVRO, BRT, Jaren 80, 1984

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Mart
Ja hoor, ik ga hem dit weekend wel even zoeken, ik wil je wel een scan ervan sturen als je wil ;-)Waar kan ik hem naartoe mailen?Mijn ouders hebben tussen 1978 en 1982 met een cassetterecorde r van alles opgenomen, stemmen van mij en broers, tv programma's etc. en bij elke opname noemde mijn vader de datum. (gauw even nageluisterd) op 8 juli 1981 nam hij de tune van Chips op van de tv (aflevering "Wheelers")@MartHet mailadres is arjan@kindertv.net - bedankt!
Mart
In 1981/1982 is CHiPs nog door de KRO uitgezonden. Ik heb nog een brief uit 1982, die we van de KRO terugkregen toen mijn vader had geschreven wanneer de serie weer zou verdergaan.We (ik was een jaar of 7) volgden de serie altijd, omdat we in 1979 in Californie waren geweest, waar dit erg populair was.Op de bagagedrager van mijn fiets had ik een oude radioantenne vastgemaakt, om Jon en Ponch na te doen ;-)Leuke serie, leuke herinneringen :-)@MartWij hebben nergens kunnen terugvinden dat de KRO deze serie heeft uitgezonden. Staat in de brief die je hebt toevallig een datum genoemd?

Meer televisie-sentiment

Punky Brewster

Punky Brewster (1985-1987)

De 7-jarige Penelope Brewster, die door iedereen Punky wordt genoemd, woont samen met haar hond… Lees meer
Het mannetje op zolder

Mannetje op zolder, Het (1959)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over de belevenissen van meneer Leeuwerik, een mannetje die op… Lees meer
Alleen op de wereld

Alleen op de wereld (1979-1980)

Deze Japanse tekenfilm is gebaseerd op het Franse boek "Sans famille" van Hector Malot uit 1878,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven