CrossbowWilliam Tell leeft met zijn zoon Matthew en vrouw Katrina in het plaatsje Clermont. De gemene landvoogd Hermann Gessler voelt steeds meer opstand en wil de burgers testen of ze de keizer nog trouw zijn. Dit is echter niet een idee van de keizer zelf. Gessler laat een paal plaatsen met de hoed van de keizer erop in het midden van het dorp. Hij vraagt alle inwoners voor de hoed te knielen, om zo er achter te komen wie de opstand veroorzaken. Iedereen knielt uit angst, behalve William Tell, Matthew en een monnik van het dorp. Tell en zijn zoon worden opgepakt en hij wordt gedwongen als vermaak met een kruisboog een appel van het hoofd van zijn zoon te schieten.

CrossbowAls hij dit niet doet zegt Gessler Matthew te doden. Maar Tell zelf kan zo ook zijn zoon doodschieten. Zo wordt Tell gedwongen tot een vreselijke daad, maar gelukkig raakt hij de appel in plaats van Matthews hoofd. Dit maakt hem tot een held. Ook heeft hij hiermee zijn vrijheid teruggewonnen. Maar Gessler vraagt waarom hij een tweede pijl heeft gepakt. Tells antwoord is dat die bedoeld was voor Gessler als hij zijn zoon had geraakt in plaats van de appel. Gessler is woedend en wil zien te voorkomen dat Tell als held wordt gezien. Hij sluit hem op in de kerkers en wil de schutter laten ophangen. Voordat dit gebeurt lukt het Tell te ontsnappen, en hij wordt een ware held.

CrossbowHet feit dat Tell eigenlijk van Gessler wint voor het oog van de keizer en dat het volk dit allemaal hoort, maakt dat Gessler het gevangen nemen van William Tell tot zijn hoogste doel maakt. Gessler voelt zich voor schut gezet en laat het dorp Clermont platbranden. Hij probeert alles op alles te zetten om Tell levend te vangen en hem zelf op te hangen. Tells hele familie valt uit elkaar, en door de afleveringen heen probeert Tell zijn zoon en vrouw te vinden. Tell komt oude vrienden tegen, die hem vaak helpen in zijn strijd en zoektocht naar zijn familie. Bij zijn jacht op Tell maakt Gessler gebruik van zijn Black Knights en de beide Captains of the Guard, Horst en Tyroll.

De opnamen van deze spannende serie vonden op locatie plaats in Frankrijk. Er zijn drie seizoenen gemaakt van elk 24 afleveringen. Alleen seizoen 1 en 2 zijn zowel in Nederland als in België uitgezonden.
 
 

Gerelateerde artikelen


Bijdrage: Eline - Crossbow fansite
Publicatiedatum: 22 augustus 2005
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© Crossbow Productions

1000 Resterende tekens


imp
Volume 2 zit er ook aan te komen:http://www.amazon.fr/Aventures-Guillaume-Tell-Coffret/dp/B004WIU74ULinkje naar Volume 1:http://www.amazon.fr/Guillaume-tell-Nick-Brimble/dp/B004J0UJSU@impBedankt voor de attendering, deze informatie staat nu ook bij het tabblad DVD.
Jürgen De Waele
In frankrijk is net een 1ste dvd box uitgekomen met afl 1-18 van seizoen 1. Waar afl 19-24 van seizoen 1 naartoe zijn vraag het me niet, maar het is weer een verpeste uitgave. Dit te meer omdat de episodes ook nog eens in het Frans gedubbed zijn.
The Govnor
Een 1ste reden is dat de reeks te duur is om op te kopen (zo'n 1 milj US dollars), 2e reden is dat de kwaliteit van de originelen in erbarmelijke staat zijn. Zelf ben ik in bezit van enkele originele off air copies en ik kan dit idd bevestigen1 miljoen lijkt me ook veel geld maar als men bij de BBC een oude verloren gewaande aflevering van Dad's Army weten te herstellen/op te knappen moet dat met Crossbow ook lukken.. Als er nu een digikanaal was met allerlei fantasy/avonturen series werd Crossbow vast een keer uitgezonden..?

Keek jij hier vroeger ook naar?

Kabouter Kandelaar

Kabouter Kandelaar (1959)

Omschrijving Nederlandse muzikale marionettenserie voor kleuters waarin verhaaltjes worden… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Xena Warrior Princess

Xena - Warrior Princess (1997-2004)

Na alle pogingen om haar territorium uit te breiden gaat het leven van Xena door waar deze ophield… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Kijkdoos

Kijkdoos (1974)

Omschrijving Nederlandse kinderserie met verschillende door de kijkdoosfee gepresenteerde… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven