Dag Juf tot morgenIn Dag Juf, tot morgen beleven verschillende kinderen uit dezelfde klas hun alledaagse ervaringen. Dit vervolg op Kinderen van Waterland gaat over kinderen van ongeveer 6 jaar die allemaal op de Julianaschool zitten, een openbare school op een boot aan de rand van Rotterdam. De soms grappige en dan weer ontroerende verhalen beginnen wanneer de school uitgaat. Zo vindt Teet Willemse een portemonnee die hij graag wil teruggeven aan de eigenaar. Zijn vader vindt dat hij de beurs mag houden maar Teet is het daar niet mee eens. Hij weet de eigenares te vinden via een foto in de portemonnee.

Dag Juf tot morgenIn een andere aflevering hebben de geestelijk gehandicapte Mel en haar jongere zus Mies nieuwe kleren met hun moeder gekocht. Omdat ze de kleren helemaal niet mooi vinden bedenkt Mies een plan om deze stiekem te gaan ruilen. De wereld van de kinderen botst regelmatig met die van de volwassenen. Deze serie werd geschreven door Tamara Bos, dochter van Burny Bos, die hiermee haar debuut maakte. Inmiddels heeft zij voor een groot aantal films en series het scenario geschreven, waaronder Het Paard van Sinterklaas, Minoes en Mijn Franse tante Gazeuse. Rick van Gastel, die Teet speelde, kreeg drie jaar later de hoofdrol in 'Abeltje'.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 7 januari 2006
Laatste aanvulling: 25 november 2017

© Bros Bros/AVRO

1000 Resterende tekens


Dicky
@redactieIk kan hier mijn eigen vraag beantwoorden. De dvd-uitgaven van 2004 en 2012 zijn volkomen identiek, op het keuzemenu na en de papieren omslag.Op beide ontbreekt dus het commentaar van Bram Vermeulen (hoewel dat wel vermeld staat op de hoesjes), en beide hebben het beeldformaat 1.66:1, dat tussen het traditionele 4:3 en het nu gangbare breedbeeld 16:9 (1.78:1) in zit. Ook de beeldkwaliteit is identiek.En dat terwijl de serie opgenomen is met subsidie van de EU voor het breedbeeld-actieplan 16:9.Erg slordig allemaal, met een omslag die een totaal andere school laat zien (geen schoolboot) en ook nog een verkeerde still op de achterkant - zo te zien uit de korte film Pepette.Ik heb het al doorgegeven aan bol.com; hopelijk passen zij de basisgegevens aan.
Dicky
Is het inderdaad zo dat op de dvd-heruitgave uit 2012 nog steeds de vertelstem van Bram Vermeulen ontbreekt?Aangezien dit nu voor het eerst in breedbeeld is uitgebracht, had ik gehoopt dat ook die stem weer was toegevoegd.Ik heb de serie nog op video en op de 'oude' dvd, dus dan moet de nieuwe wel een meerwaarde hebben - behalve dan dat breedbeeld.
Dicky
Een aantal van de castgegevens hierboven komen uit de korte film 'Pepette', die volgens mij tegelijkertijd met de serie is opgenomen, en gebruik maakt van deels dezelfde acteurs. Dat verklaart waarom Afroditi-Piteni Bijker als twee karakters wordt opgevoerd, en waarom in de serie geen sprake is van een oppas gespeeld door Tatum Dagelet.Ik weet dat BosBros ook alle credits samen opgeeft; ik heb echter het archief van Beeld en Geluid gevolgd en op de IMDb de korte film aparte credits gegeven. Volgens 'Beeld en Geluid' was dit de Nederlandse bijdrage aan een internationale reeks 'Kinderen van Europa'. Ik zou graag een en ander nog eens willen checken, want ik heb 'Pepette' helaas zelf nooit gezien.

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Bluffers, De

Bluffers, De (1986-1987)

Ergens op aarde ligt het land Bluffonië, het land van de Bluffers. Ooit was Bluffonië een echt… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Bugaloos

Bugaloos, De (1972)

De Bugaloos is een muzikaal viertal, bestaande uit de vlinder Joy, het lieveheersbeestje Courage,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Freules

Freules, De (1990-1991)

De gezusters Adèle en Thérèse zijn twee berooide freules die een oud vervallen landhuis bewonen met… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven