Dag Juf tot morgen (1995)

Dag Juf tot morgenIn Dag Juf, tot morgen beleven verschillende kinderen uit dezelfde klas hun alledaagse ervaringen. Dit vervolg op Kinderen van Waterland gaat over kinderen van ongeveer 6 jaar die allemaal op de Julianaschool zitten, een openbare school op een boot aan de rand van Rotterdam. De soms grappige en dan weer ontroerende verhalen beginnen wanneer de school uitgaat. Zo vindt Teet Willemse een portemonnee die hij graag wil teruggeven aan de eigenaar. Zijn vader vindt dat hij de beurs mag houden maar Teet is het daar niet mee eens. Hij weet de eigenares te vinden via een foto in de portemonnee.

Dag Juf tot morgenIn een andere aflevering hebben de geestelijk gehandicapte Mel en haar jongere zus Mies nieuwe kleren met hun moeder gekocht. Omdat ze de kleren helemaal niet mooi vinden bedenkt Mies een plan om deze stiekem te gaan ruilen. De wereld van de kinderen botst regelmatig met die van de volwassenen. Deze serie werd geschreven door Tamara Bos, dochter van Burny Bos, die hiermee haar debuut maakte. Inmiddels heeft zij voor een groot aantal films en series het scenario geschreven, waaronder Het Paard van Sinterklaas, Minoes en Mijn Franse tante Gazeuse. Rick van Gastel, die Teet speelde, kreeg drie jaar later de hoofdrol in 'Abeltje'.
 
 


Publicatiedatum: 7 januari 2006
Laatste aanvulling: 25 november 2017

© Bros Bros/AVRO

Tags: AVRO, Jaren 90, 1995

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Dicky
@redactieIk kan hier mijn eigen vraag beantwoorden. De dvd-uitgaven van 2004 en 2012 zijn volkomen identiek, op het keuzemenu na en de papieren omslag.Op beide ontbreekt dus het commentaar van Bram Vermeulen (hoewel dat wel vermeld staat op de hoesjes), en beide hebben het beeldformaat 1.66:1, dat tussen het traditionele 4:3 en het nu gangbare breedbeeld 16:9 (1.78:1) in zit. Ook de beeldkwaliteit is identiek.En dat terwijl de serie opgenomen is met subsidie van de EU voor het breedbeeld-actieplan 16:9.Erg slordig allemaal, met een omslag die een totaal andere school laat zien (geen schoolboot) en ook nog een verkeerde still op de achterkant - zo te zien uit de korte film Pepette.Ik heb het al doorgegeven aan bol.com; hopelijk passen zij de basisgegevens aan.
Dicky
Is het inderdaad zo dat op de dvd-heruitgave uit 2012 nog steeds de vertelstem van Bram Vermeulen ontbreekt?Aangezien dit nu voor het eerst in breedbeeld is uitgebracht, had ik gehoopt dat ook die stem weer was toegevoegd.Ik heb de serie nog op video en op de 'oude' dvd, dus dan moet de nieuwe wel een meerwaarde hebben - behalve dan dat breedbeeld.

Meer televisie-sentiment

Finding Dory

Finding Dory (2016)

Het vervolg op ‘Finding Nemo’ speelt zich een jaar na de eerste film af maar het kostte de makers… Lees meer
Betty Boop

Betty Boop (1970-1975)

Oorspronkelijk was ze poedel, maar Betty Boop zou uiteindelijk worden omgetoverd tot een seksbom… Lees meer
Oom Ferdinand en de Toverdrank

Oom Ferdinand en de Toverdrank (1974)

De broers Marc en Robin hebben een speedbootje waarmee ze graag op de plassen varen. Daar leren ze… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven