Darkwing Duck (1997)

Darkwing DuckHoewel nog altijd populair werd besloten dat er na 100 afleveringen en een speelfilm een einde moest komen aan DuckTales. Als opvolger dacht men aan een reeks met Dagobert Duck als superheld. In de aflevering "The masked mallard" was hij al even te zien gemaskerde held. Maar omdat iedereen Dagobert Duck toch vooral kent als de gierigste en rijkste eend ter wereld werd dit idee afgekeurd. Een nieuw personage zou de rol van superheld moeten vervullen, wel weer gesteund door de stuntelige piloot Turbo McKwek. Met een knipoog naar Batman werd een nieuwe stad gecreëerd, St. Eendert, waar Willem Woerd 's nachts verandert in een strijder tegen het kwaad.

Darkwing DuckVoor de naam van de nieuwe superheld werd een prijsvraag uitgeschreven. De winnende inzending was Dark Wing, wat in de uiteindelijk versie Darkwing Duck zou worden. In tegenstelling tot andere helden moet Darkwing Duck het niet hebben van bijzondere krachten maar vooral van zijn slimheid. Bovendien krijgt hij ook hulp van anderen. Naast Turbo McKwek zijn dat zijn geadopteerde dochter Kwekkelien en hun verlegen maar intelligente buurjongetje Koentje. Darkwing Duck werkt soms ook samen met J. Edgar Mover, directeur van S.H.U.S.H., een organisatie die misdaad bestrijdt en zo geheimzinnig is dat niemand weet waar de afkorting voor staat.

Darkwing DuckZonder schurken geen superheld, en die zijn er in alle soorten en maten. Onder de terugkerende slechteriken bevinden zich onder andere professor Bladgroen, die na een mislukt experiment door het leven gaat als half eend en half plant, Megavolt, een door elektriciteit geobsedeerde rat en Negaduck, het evenbeeld van Darkwing Duck maar verder in alles zijn tegenpool. De makers hebben veel humor in de serie gestopt, en dat zal ongetwijfeld mee hebben geholpen aan het succes van de flapperende eend. Uiteindelijk zou hij in meer dan 90 afleveringen op geheel eigen wijze de misdaad bestrijden. Of om met de titelheld te spreken: Laten we lekker link gaan doen!
 
 


Publicatiedatum: 5 februari 2008
Laatste aanvulling: 1 november 2015

© Walt Disney Productions

Tags: Net5, RTL 4, SBS6, Jaren 90, Jaren 00, 1997

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Justin
Is de 2e nederlandse stem van kwekkelien echt gesproken door Laura Vlasblom want ik zag op wikipedia dat er alleen Anne-Mieke Ruyten opstaat
Gijs
Kan iemand me iets vertellen over de bad-guy duvelaar? Ik ben de serie nu aan het lezen in de premium pockets maar ik ken duvelaar dus helemaal niet

Meer televisie-sentiment

Pol

Pol (1986)

Omschrijving Deens-Belgische tekenfilmserie over het beertje Pol die samen met zijn vrienden Pel de… Lees meer
Elsa, de leeuwin

Elsa, de leeuwin (1975)

Omschrijving Amerikaanse serie over George en Joy Adamson, twee parkwachters in Kenia en hun… Lees meer
Staaltje de Locomotief

Staaltje de Locomotief (1979-1980)

Eind jaren '50 zond de BBC Ivor the Engine voor het eerst uit. Deze kleuterserie gaat over een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven