Dick TurpinAan het begin van de 18de eeuw waren in Engeland de verschillen tussen de arme bevolking en de rijke adel groot. Stelen was voor veel mensen de enige manier om in leven te blijven. Onder hen bevond zich de struikrover Dick Turpin. Hij werd legendarisch omdat hij alleen van de rijken stal en de armen hielp waar hij kon. Turpin groeide uit tot de held van het volk, maar uiteindelijk werd hij gevangen genomen en op 10 april 1739 opgehangen wegens paardendiefstal. Al in 1912 werd de eerste speelfilm gemaakt over het leven van Dick Turpin, gevolgd door een tiental andere films en deze televisieserie.

Dick TurpinDie begint met het bericht de dood van de struikrover maar al snel wordt duidelijk dat het om een bedrieger gaat. Op deze wijze hadden de makers van de serie alle vrijheid om het personage een eigen invulling te geven. In de eerste aflevering van de serie schiet Dick Turpin een oude vriendin, Mary Smith, en haar zoon Nicholas te hulp. Zij dreigen hun herberg ‘The Black Swan' te worden uitgezet door de gewetenloze landeigenaar Sir John Glutton, geholpen door kapitein Spiker, omdat ze de huur niet kunnen betalen. Turpin leent hen het geld om vervolgens Sir John te beroven. Door behalve de huur ook enkele dure ringen te stelen maakt hij duidelijk dat Dick Turpin nog altijd leeft.

Intussen probeert Nicholas hem te waarschuwen dat Spiker en zijn mannen hem op het spoor zijn. Hierdoor verraadt hij zich als handlanger en wordt gevangen genomen, maar weer bevrijd dpor Turpin. Op aandringen van diens moeder neemt hij Nicholas onder zijn hoede. Aanvankelijk met tegenzin, maar als Nicholas op zijn beurt Dick van de galg weet te redden worden ze de beste vrienden. Dick geeft hem de bijnaam Swiftnick en samen nemen ze het op tegen Glutton en Spiker die ze altijd te slim af zijn.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© London Weekend Television/VideoFilm Express

1000 Resterende tekens


Sonja
Hallo,Onder de titel "Dick Turpin's Greatest Adventure" is een Engelstalige DVD verkrijgbaar, dus alle delen (1 t/m 5) op één aparte DVD. Geen Nederlandse ondertiteling, helaas.Kijk bijvoorbeeld op cdwow.nl !
Ron
Heb beide dvd's gekocht. Zijn in totaal 26 afleveringen. Dick Turpin's Greatest Adventure: Part 1 tot en met part 5 staan er dus niet op. Weet ook niet of deze nog uitgebracht gaaan worden, want ze vielen officieel onder seizoen 3. Op de tweede dvd hebben ze dus seizoen 2 en 4 samengevoegd en seizoen twee genoemd. Seizoen 3 is weggelaten. Groetjes.
Karina71
Hallo, ik heb inmiddels de seizoenen 1 en 2 op dvd. Weet iemand of er nog meer zijn?

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dennis de Bengel

Dennis de bengel (1966)

Omschrijving Amerikaanse komische serie over het ondeugende jongetje Dennis. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Plop & de Peppers

Plop & de Peppers (2016)

Omschrijving Vlaamse kinderserie over kabouter Plop die op vakantie is bij zijn dierenvrienden Pip,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sweet Valley High

Sweet Valley High (1996-1998)

In deze high school-serie brengen de 17-jarige tweelingzussen Elizabeth en Jessica Wakefield hun… Lees meer