Dip & DapDip en Dap zijn twee jonge giraffen met knokkige knieën en lange nekken die iedere dag heel wat aflachen. Dap is het zusje van Dip. Zij is de slimste van de twee en allebei moeten ze altijd hartelijk lachen wanneer Dip iets doms heeft uitgehaald. Elke aflevering begint wanneer Dip en Dap om zeven uur door de wekker gewekt worden. Ze pakken elkaars slaapmuts af en houden daarmee een kussengevecht. Alledaagse thema's zoals verstoppertje spelen, verjaardag vieren, ziek zijn en boodschappen doen komen in deze serie aan de orde zodat jonge kinderen net als Dip en Dap hiermee kennismaken, en van elkaar kunnen leren.

Dip & DapHet giraffenduo is bedacht door Henriëtte Middag die tal van serviezen voorzag van haar illustraties. Voor een kinderservies vroeg ze aan een groepje kinderen welk dier ze het liefste zagen. “Giraffen, want die zijn grappig” was het antwoord en zo ontstonden Dip en Dap. Het servies werd opgemerkt door de echtgenote van een filmproducent. Henriëtte kreeg het aanbod om van de giraffen een animatieserie voor de allerkleinsten te maken, waarbij eenvoud, humor en herkenbaarheid voorop stonden. Dit betekende dat er een heel dorp voor de giraffen bedacht moest worden, waar ook juffrouw Rinkel, dokter Olifant, burgemeester Leeuw en Knor de postbode wonen.

Dip en Dap beleven hun avonturen met hun beste vrienden Beer, Nel de zebra en Max de muis. Al snel kwam Henriëtte, die haar serviezen produceert onder de naam Jet and Company, er achter dat het maken van een tekenfilmfiguur een andere vaardigheid is. Giraffen hebben bijvoorbeeld hoefjes en geen handjes, wat het lastig maakt om ze iets vast te laten houden. Behalve op het scherm waren Dip en Dap ook te zien in hun eigen theatershow. Na afloop mogen kinderen met hen op de foto.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 20 februari 2007
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© Lloyd Entertainment B.V./AVRO

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
dip en dap zijn 2 giaraffen die van alles en nog wat me maken erg leuke kleuter-serie nog lang niet zo succesvol als dora,diego,cars maarwel leuk
nicole
hallo dip en dapik find dat juli een leukke websitehebewant er staan leukke plaatjes op

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Bibelebons

Bibelebons (1972-1975)

Bij de naam 'Bibelebons' zullen veel mensen denken aan de Bibelebonse berg waar Bibelebonse mensen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Film van Ome Willem

Film van Ome Willem, De (1974-1989)

Omdat de Stratemakeropzeeshow een groot succes was werd aan Aart Staartjes, de bedenker van deze… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Carlos & Co.

Carlos & Co. (1987)

Omschrijving Vlaamse poppenserie waarin circusdirecteur Carlos vragen van kinderen beantwoordt,… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven