Doctor SnugglesDoctor Snuggles, de vriendelijke en optimistische uitvinder die altijd voor iedereen klaarstaat, is ontstaan in 1962 toen de Britse Jeffrey O´Kelly een verhaal bedacht over de kameleon Mooney Snuggles. Het zou nog tot 1969 duren voordat hij zijn werk aan anderen liet lezen. De kameleon was inmiddels veranderd in een uitvinder. Hoewel er plannen waren om van het personage boeken en tekenfilms uit te geven werden deze nooit gerealiseerd. Jeffrey O´Kelly had een duidelijk idee hoe doctor Snuggles er uit zou moeten zien - ronde vormen, gestreepte broek, vlinderstrikje - en wees daarom een aanbod van de Disney studio’s af die het personage van hem wilde kopen.

Doctor SnugglesAngela, zijn echtgenote, ontwierp een pop van doctor Snuggles die de basis vormden voor de illustraties die Nick Price maakte. De Nederlandse producent Joop Visch van filmmaatschappij Polyscope wilde deze tekeningen en de bijbehorende verhalen wel verfilmen. Zo werd Doctor Snuggles een Brits-Nederlandse co-productie die als eerste in Nederland te zien was. Andere landen volgden al snel want nadat de tekenfilm bekroond was met een zilveren medaille op het International Film and Television Festival in de categorie kinderserie, werd de reeks door 20 televisiestations uit de gehele wereld aangekocht.

Doctor SnugglesIn zijn schuur Krikkety Krak vindt doctor Snuggles allerlei wonderlijke dingen uit, samen met zijn assistent Dennis de das. Ze krijgen daarbij hulp van Kwiffie de eend, Ed de eekhoorn en de altijd ondeugende muis Nobby. Met zijn uitvindingen wil hij graag mensen en dieren en zelfs bomen helpen, maar er gaat nogal eens wat fout. Dit tot ongenoegen van zijn huishoudster juf Netjes. Speciaal om haar te helpen vindt doctor Snuggles een robot uit die de naam Mathilda Blikvanger krijgt. Dat de verhalen al in de jaren '60 zijn ontstaan blijkt uit de psychedelische elementen, zoals de veelkleurige paddestoel die iedereen die er mee in aanraking komt verandert in een vlinder.

De 13 afleveringen van 25 minuten konden ook uitgezonden worden in delen van vijf of tien minuten. Er bestaan al jaren plannen om een nieuwe serie en een speelfilm rond doctor Snuggles te maken. In 2002 werd een korte film van vijf minuten gemaakt die in 2007 op YouTube werd gezet, waar doctor Snuggles ook een eigen YouTube-kanaal heeft.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© Polyscope/Jeffrey O'Kelly/AVRO

1000 tekens over


Gast
Het wordt hoog tijd voor een dvd-box met alle afleveringen. Natuurlijk met de Nederlandse stemmen van Jules Croiset, Trudy Libosan en al die anderen.
Desiree
Op wikipedia staat een lijst met afleveringen, als ik me het zo herinner (en vergelijk met de Engelse titels op IMDb) klopt die lijst wel:http://nl.wikipedia.org/wiki/Doctor_Snuggles#Afleveringen
Leo Marcel Van Leeuwen
Deze tekenfilm serie was altijd heel erg leuk om naar te kijken.:D:D:D;-);-);-):-):-):-):-)

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Giedy Giraffe

Giedy Giraffe (1980)

Omschrijving Animatieserie over de belevenissen van een uit de dierentuin weggelopen giraffe,… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Grote Klok

Grote Klok, De (1978)

Omschrijving Nederlands jeugdmagazine waarbij gespeelde scènes in drukkerij van de krant De Grote… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De trom van Pandoera

Trom van Pandoera, De (1975)

Omschrijving Nederlandse serie filmportretten van kinderen in tegengestelde levenssituaties. Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven