Dokter Corrie Show, De

Uit een groot onderzoek, dat mede werd gehouden door het Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers, was gebleken dat de meeste ouders hun kinderen onderschatten als het gaat om de vraag of zij al bezig zijn met seksualiteit. Kinderen hebben recht op goede en betrouwbare seksuele voorlichting zodat zij later verantwoorde keuzes kunnen maken, aldus het Kenniscentrum. Ook het merendeel van de docenten gaf aan dat zij het ook, net als veel ouders, moeilijk vinden om seksualiteit te bespreken. Het maken van een voorlichtingprogramma over seksualiteit voor kinderen van 9 tot 12 jaar, waarbij geen thema onbesproken kon blijven, bleek dus pure noodzaak.

doktercorrieshow18Zo werd in 2013 het spreekuur van dokter Corrie gestart binnen het SchoolTV Weekjournaal om dit onderwerp wel bespreekbaar te maken, in samenwerking met het Kenniscentrum. Na de eerste uitzending kwamen er veel positieve maar ook heel veel negatieve reacties los van ouders want dokter Corrie wond er geen doekjes om. Toch bleek na een aantal afleveringen dat dokter Corrie voor het merendeel van de docenten wel toegevoegde waarde heeft en werd het programma beetje bij beetje meer geaccepteerd zodat er zonder taboe in de klas maar ook thuis over dit beladen onderwerp gesproken kan worden.

Dokter Corrie Show, DeSinds 2015 heeft de eigenzinnige dokter met de beugel haar eigen show zodat ouders zelf kunnen bepalen of hun kind er naar mag kijken. Er wordt in iedere aflevering uitleg gegeven over een onderwerp zoals prostitutie, grenzen aangeven en wat je beter online niet kunt doen. Een puberpanel bespreekt het onderwerp en er worden vragen van kijkers beantwoord. Samen met een "sexy" BN'er bespreekt dokter Corrie hoe zij de puberteit hebben ervaren. In het ziekenhuis waar ze werkt komt dokter Corrie af en toe dokter Sven tegen, op wie ze stiekem verliefd is. Alles wordt met een komische noot gebracht, wat aan Martine Sandifort, die dokter Corrie vertolkt, wel besteed is.

De Vlaamse jeugdzender Ketnet zendt sinds 13 oktober 2017 een eigen versie van het tv-programma uit. Dokter Corrie heet in België dokter Bea en wordt gespeeld door actrice Eva van der Gucht.
 
 


Publicatiedatum: 9 juli 2016
Laatste aanvulling: 6 november 2017

© NTR/SchoolTV

1000 Resterende tekens


Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Zo vrij als een vogel

Zo vrij als een vogel (1977)

Omschrijving Zweedse jeugdserie over Nina, Mattis en Svenne die in een oude garage een vliegmachine… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Schade en Schande

Schade en Schande (1982)

Na haar eindexamen weet Micky Timmerman nog niet goed wat ze wil doen, verder gaan studeren of… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb pluizerd1 001

Pluizerd (1984-1985)

Als het pasgeboren eekhoorntje Pluizerd door een boer gevonden wordt geeft deze het kleine diertje… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven