Dolly Dots (1983)

Dolly DotsNog voordat ze in de Amerikaanse bioscoopfilm 'Dutch Treat' (1986) te zien waren, hadden de Dolly Dots al in hun eigen televisieserie gespeeld. De zes leden van de groep speelden zichzelf, maar de overige personages en situaties waren bedacht. In eerste instantie was het de bedoeling een serie te maken rond de meidengroep Luv'. Maar nog voordat er een begin gemaakt kon worden lag de groep uit elkaar en viel de keuze op de Dolly Dots. Niemand minder dan Harrie Geelen schreef het scenario en producent van de serie was John de Mol, destijds ook de manager van de Dolly Dots. Hij speelde niet mee in de serie, hiervoor werd het personage van Victor Daes bedacht.

Dolly DotsAls manager van de groep zorgt hij met zijn secretaresse juffrouw Toby ervoor dat de Dolly Dots met z'n allen in een grote oude villa, Dottenhove, kunnen wonen. Tussen optredens, danslessen en plaatopnames door knappen de dames de villa zelf op. Dit leidt tot veel komische situaties zeker als het er ook nog blijkt te spoken. Eén aflevering werd opgenomen op het Spaanse eiland Tenerife, waar de Dolly Dots op vakantie zijn met de opa van Sjeel. Onder de bekende acteurs die een gastrol spelen is Derek de Lint te zien in een dubbelrol. Hij speelt zowel Mike, de producer van de groep, als de schuchtere pianist Maarten Flick.

Dolly DotsIn één van de afleveringen doet Anita voor de grap Donald Duck na, en niet veel later werd ze uitgekozen als de officiële Nederlandse stem van de beroemdste eend ter wereld. Sindsdien is Anita als Donald Duck onder andere te horen in DuckTales en Mickey Mouse Clubhuis. Na platensuccessen in binnen- en buitenland, talloze TV-optredens, een speelfilm en barbiepoppen besloten de Dolly Dots in 1988 uit elkaar te gaan. Sindsdien is de groep enkele keren bij elkaar gekomen voor een korte reünie, met als hoogtepunt drie uitverkochte concerten in mei 2007 in Rotterdam Ahoy. Door het overlijden van Ria Brieffies op 20 juli 2009 kwam er een een einde aan de populaire meidengroep. In 2016 waren ze toch nog éénmaal te zien bij de Toppers in Concert in de Amsterdam Arena waar ze een medley van hun grootste hits ten gehore brachten.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 31 oktober 2020

© TROS

Tags: TROS, Jaren 80, 1983

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Elisabeth Kooi
Was echt heel erg lachen die serie jammer dat er geen dvd van is
Angelique Locobella
Super leuk. Heb hem nog een een hele oude betamax videoband maar zoek iemand die zulke banden over kan zetten op dvd.

Meer televisie-sentiment

21 Jump Street

21 Jump Street (1990-1992)

De filmcarrière van Johnny Depp leek aanvankelijk weinig succesvol, met alleen kleine of… Lees meer
Kattekwaad

Kattekwaad (1996)

Omschrijving Nederlandse kinderserie waarin aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd hoe je… Lees meer
De geheime schatten van de Rode Zee

Geheime schatten van de Rode Zee, De (1973)

Omschrijving Franse jeugdserie gebaseerd op de autobiografie van avonturier Henry de Monfreid die… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven