Don Donkersloot & Sander PandjeOmschrijving

Nederlandse jeugdserie, waarin een moderne Don Quichot en Sancho Pancha de wereld intrekken om wantoestanden te lijf te gaan.

 


Met dank aan Ted Kerkjes voor de scan van het boek
Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 8 november 2015

© IKON

1000 Resterende tekens


sonja
hallo.Ik wil vragen of er nog een video opname is van sander pandje.Een aflevering werd opgenomen op ons tuincentrum te heemskerk.ging geloof ik ook over de hoogovens.
Wietske Donkersloot
Deze informatie staat op de website omroep.nl:DON DONKERSLOOT EN SANDER PANDJE (6 delen)Zesdelige vrolijke serie over een moderne Don Quichot en zijn gabber, die samen proberen de wereld te verbeteren en onrecht aan de kaak te stellen. Helaas, er komt steeds weer iets tussen.deel 1: Don Donkersloot staat achter het kind (7 januari)Teleurg esteld stapt de acteur Don Donkersloot van het schouwtoneel, vastbesloten om de wereld te veranderen. Op een autokerkhof maakt hij kennis met beroepsoplichte r Sander Pandje. Samen gaan ze op zoek naar het onrecht, onder het motto: verbeter jezelf, begin bij de wereld. In een snackbar bevrijden ze de patatjuffrouw tijdelijk uit haar ondergewaardeer de positie. Als ze op hun geheel eigen wijze het onderwijssystee m aanpakken, komen ze in aanraking met de politie.deel 2: Don Donkersloot beschermt de natuur (14 januari)In een stationshal schrikken Don en Sander wakker van een demonstratie. Don lag net te dromen van zijn eerste liefde, Nynke, en over het Bos van Blauw, waar hij haar voor het eerst kuste. Onmiddellijk gaat hij op zoek naar de plek waar hij zulke zoete herinneringen aan heeft. Daar aangekomen blijkt 'de natuur in haar oorspronkelijke luister' veranderd in een kille en grauwe fabriekswijk. Maar daar brengen Don en Sander wel verandering in. deel 3: Don Donkersloot bevrijdt de gevangenen (21 januari)Wanneer Sander samen met Don zijn oude vriend Papieren Paultje wil opzoeken, blijkt dat die in de bak zit. Nog steeds vol idealen om de wereld te verbeteren, probeert Don niet alleen Papieren Paultje, maar en passant ook een boeienkoning de 'vrijheid des levens' te geven. Maar de wereld kent geen dankbaarheid.deel 4: Don Donkersloot voedt de armen (28 januari) In een priv
Lisa
Was dit niet een soort detective, er staat me iets bij van zoiets..

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dit is Disney

Dit is Disney (1985-1989)

Midden jaren '80 verwierf de NCRV de uitzendrechten voor Nederland van het oeuvre van Walt Disney,… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb liegebeest9

Liegebeest (1983-1987)

De Vlaamse poppenserie Liegebeest is alleen op de Belgische televisie te zien geweest, maar trok… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Buttons en Rusty

Buttons & Rusty (1989)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over het beertje Buttons en zijn beste vriend, het vosje… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven