Het donkere bos - Brendon ChaseOmdat hun vader voor zijn werk in India verblijft brengen de drie broers Robin, John en Harold Hensman, die 16, 14 en 12 jaar zijn, de zomervakantie van 1925 noodgedwongen door bij hun strenge tante Ellen die in een landhuis woont. Als de jongens ook maar iets van kattekwaad uithalen worden ze gestraft. Het huis wordt helemaal een gevangenis als Harold de mazelen krijgt en de jongens niet naar buiten mogen vanwege besmettingsgevaar. Als de plaatselijke dominee dan ook nog langskomt om aan huis les te geven besluiten de broers ervan door te gaan. Gewapend met messen, havermoutpap, lucifers en een pan gaan ze naar Brendon Chase, een nabij gelegen oud bos.

Het donkere bos - Brendon ChaseIn een reusachtige holle eikenboom richten de jongens hun woning in, en met vissen en jagen willen ze zich in leven houden. Daar willen ze blijven totdat hun vader terugkomt. Tante Ellen, inmiddels ten einde raad, heeft de hulp ingeroepen van veldwachter Bunting om haar neven te vinden. Ook Monica Hurling, een verslaggeefster van "De Planeet" hoort van de vermissing. Zij wil de broers graag interviewen en gaat, zeer tegen de zin van hun tante, op zoek met haar vliegtuig. Ondanks dat er diverse mensen hen zoeken, lukt het de jongens om zich wekenlang verborgen te houden. In het bos leren ze Smokoe Joe kennen, die daar al jaren samen met zijn hondje Gyp woont.

Het donkere bos - Brendon ChaseDe broers sluiten vriendschap met de oude man. Maar als hij zo ziek wordt dat er een dokter bij moet komen begrijpen de jongens dat dat het einde van hun avontuur zal zijn. Deze spannende Britse serie is gebaseerd op het jeugdboek 'Brendon Chase' dat Denys J. Watkins-Pitchford in 1944 publiceerde onder het pseudoniem BB. De oorspronkelijke uitgave bevat ook illustraties van zijn hand. Voor de serie werden kosten nog moeite gespaard. Om het Zuid-Engelse dorp Portchester er uit te laten zien als in de jaren '20 werden voordeuren overgeschilderd, wegmarkeringen aangepast en antennes van daken gehaald.
 
 


Publicatiedatum: 27 juli 2005
Laatste aanvulling: 16 mei 2016

© Southern Television

1000 Resterende tekens


ArnoudD
Jaren gezocht naar deze serie!!!Het melodietje van de begin tune zat al jaren in mn hoofd en nu weet ik eindelijk weer waar het va daan momt!!
Brendon Chase op DVD
Hij is eindelijk ook in nederland op DVD!https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=DXkP9r97YqM&feature=youtu.be
Columbasta
Hi Robert,Je wist het al, maar ik zal toch maar even in de groep gooien dat de NL serie inmiddels compleet is ;)https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=sjMQANbzhIA&list=PLXXeDLv-GQDgEetmikGWm9M aNz8OEb16q

Keek jij hier vroeger ook naar?

Sinteressante dingen

Sinteressante dingen (2009)

Omschrijving Vlaamse kinderserie waarin professor Herman Van den Uytleg uitleg en commentaar geeft… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: Dag Sinterklaas (1 DVD)

Dag Sinterklaas (1 DVD)

Uitgebracht: Sabam Speelduur: 240 minuten Datum: 20 oktober 2008 Extra: Geen Beschrijving Elk jaar… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sinterklaas is jarig

Sinterklaas is jarig (1980)

Nadat Sinterklaas op 15 november was aangekomen in het Zeeuwse havenstadje Veere, nam hij zijn… Lees meer