D'r kan nog meer bijNaast de Kinderkrant was bij de EO in de jaren '80 ook een tweewekelijks kleuterprogramma te zien. In iedere aflevering stond een thema centraal, dat werd uitgewerkt in de vorm van een sketch, een liedje, een poppenkastvertelling en uiteraard een bijbelverhaal. De thema's sloten aan bij de dagelijkse belevingswereld van kleuters, zoals luisteren, samen delen en verdrietig zijn. Vanaf het begin was Aad Peters bij het programma betrokken, niet alleen als presentator maar ook als poppenspeler. Zijn creaties vormden een belangrijk onderdeel van iedere aflevering. In de loop der jaren kwam een bonte stoet figuren voorbij.

D'r kan nog meer bijOnder hen waren Wrompie, de vogel Jodeltje, Beertje Weetniet, Mol Mineur, Bontje Blauw, Brompie de hond, meneer Walrus en ijsbeer Koelkees, die alles 'cool' vond. Zelfs Loeki de leeuw kwam een keer op bezoek. Na een aantal jaren werd de zendtijd uitgebreid van 10 naar 20 minuten waardoor de items wat langer werden en er ook op locatie werd gefilmd. Zo zocht meneer Walrus zijn soortgenoten op in de dierentuin en ging Jodeltje uit eten in een Italiaans restaurant. Deze vorm van poppenspelen zette Aad Peters voort in zijn latere programma's als De ark van Stekeltje en Bunkeren. In dit programma interviewde hij als de toekan Sir Geoffrey allerlei mensen die in het nieuws waren.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 27 april 2006
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© EO

1000 Resterende tekens


Michel
Er was ook een pop die heette Pommetje Pluim.
Sam
Vroeger heb ik als kind meegespeeld in de special/extra lange versie van d'r kan nog meer bij. Graag zou ik deze aflevering op een dvd willen hebben om aan mijn eigen kindje te laten zien. Weet iemand hoe ik hieraan zou kunnen komen? T is die aflevering dat we ( Aad, ik en nog een jongen geloof ik) staan te dansen bij smoetsie poetste bij de vijver ofzo, en dat we met een groep kinderen slapen in een slaapzaal. Kan iemand me helpen?
Mary Keijzer
ik zie nu pas dat er een reactie op mijn reactie is geweest... beetje laat maar beter laat dan nooit.Bert van Leeuwen en Maja van Leeuwen hebben NOOIT aan dit programma meegewerkt; Aad Peters was de bedenker en maker van het programma dat in 1980 ontstond en door hem echt helemaal zelf bedacht is. Ik heb zelf ook meegewerkt met elke uitzending van het begin af aan dus weet dat er een fout in de catalogus staat waar naar gerefereerd wordt. Het spijt mij zeer, maar in een catalogus kunnen dus ook fouten staan.No hard feelings... (-:Het was en blijft een geweldig programma! Aad en zijn vrouw hebben nu de Ark van Noach gekocht en die ligt momenteel in Keulen als Bijbels museumschip. Dus, wie nog een andere kant van Aad wil zien moet daar zeker heen gaan. De moeite waard!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

In het land van de Minikins

In het land van de Minikins (1989)

Omschrijving Canadese jeugdserie over een architectengezin dat op een tropisch eiland een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Sinteressante dingen

Sinteressante dingen (2009)

Omschrijving Vlaamse kinderserie waarin professor Herman Van den Uytleg uitleg en commentaar geeft… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het leven is...

Leven is..., Het (1994)

Omschrijving Nederlandse humoristische jeugdserie van cabaretgroep Niet uit het raam (NUHR) met… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven