D'r kan nog meer bij (1980-1989)

D'r kan nog meer bijNaast de Kinderkrant was bij de EO in de jaren '80 ook een tweewekelijks kleuterprogramma te zien. In iedere aflevering stond een thema centraal, dat werd uitgewerkt in de vorm van een sketch, een liedje, een poppenkastvertelling en uiteraard een bijbelverhaal. De thema's sloten aan bij de dagelijkse belevingswereld van kleuters, zoals luisteren, samen delen en verdrietig zijn. Vanaf het begin was Aad Peters bij het programma betrokken, niet alleen als presentator maar ook als poppenspeler. Zijn creaties vormden een belangrijk onderdeel van iedere aflevering. In de loop der jaren kwam een bonte stoet figuren voorbij.

D'r kan nog meer bijOnder hen waren Wrompie, de vogel Jodeltje, Beertje Weetniet, Mol Mineur, Bontje Blauw, Brompie de hond, meneer Walrus en ijsbeer Koelkees, die alles 'cool' vond. Zelfs Loeki de leeuw kwam een keer op bezoek. Na een aantal jaren werd de zendtijd uitgebreid van 10 naar 20 minuten waardoor de items wat langer werden en er ook op locatie werd gefilmd. Zo zocht meneer Walrus zijn soortgenoten op in de dierentuin en ging Jodeltje uit eten in een Italiaans restaurant. Deze vorm van poppenspelen zette Aad Peters voort in zijn latere programma's als De ark van Stekeltje en Bunkeren. In dit programma interviewde hij als de toekan Sir Geoffrey allerlei mensen die in het nieuws waren.
 
 


Publicatiedatum: 27 april 2006
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© EO

Tags: Jaren 80, EO, 1980

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Sander H.
Weet iemand of specifieke aflevering van dit programma bewaard zijn gebleven? En of je deze ergens kan verkrijgen? Ik ben op zoek naar de aflevering die op Donderdag 14 Juli 1988 is opgenomen in Burgh-Haamstede (Christelijk conferentie centrum “De Burcht”). Ik was in deze aflevering te zien, maar heb hem zelf nooit terug gezien.
Michel
Er was ook een pop die heette Pommetje Pluim.

Meer televisie-sentiment

Willeke... Er was eens

Willeke... Er was eens (1973)

Na een bezoek aan De Efteling bedacht zangeres Willeke Alberti dat het leuk zou zijn om sprookjes… Lees meer
Vluchtelingeneiland

Vluchtelingeneiland (1984)

Omschrijving Australische jeugdserie over twee kinderen die plotseling wees zijn wanneer hun vader… Lees meer
Animaniacs

Animaniacs (1997-1998)

Deze tekenfilm is een reeks met daarin verschillende series. De show is ontstaan uit een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven