Draakje (2006-2007)

DraakjeDraakje is een kleine en vriendelijke draak die in en om zijn huisje van alles beleeft. Zijn leefwereldje komt overeen met peuters tussen de 3 en 5 jaar voor wie deze klei-animatieserie bedoeld is. Net als veel kinderen houdt Draakje van snoepen en houdt vooral van chocoladekoekjes met ketchup. Draakje weet dat de hele dag koekjes eten niet gezond is, al is aan zijn bolle buikje te zien dat hij graag eet. Draakje is nieuwsgierig naar alles wat er om hem heen gebeurt. Hij is niet bang als er iets misgaat, want hij weet altijd wel een creatieve oplossing te vinden. Dat levert niet alleen vrolijke momenten en grappige situaties op, maar maakt van elke dag in zijn leven weer een feest.

DraakjeDe vrienden van Draakje kunnen altijd op hem rekenen, zoals de kleine Postmuis die altijd met zware postzakken sleept. Zijn andere vrienden zijn de stuntelige Struisvogel die een eigen winkeltje heeft, de Krokodil die graag bongo speelt en de onbezorgde Bever. Draakje zorgt ook nog voor Poes die hij op straat heeft gevonden. Deze leerzame maar vooral vrolijke serie, een Canadees-Duits-Koreaanse coproductie, is gebaseerd op de 6-delige boekenreeks 'The dragon tales' van de Amerikaanse schrijver en illustrator Dav Pilkey. Wereldwijd heeft hij al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.
 
 


Publicatiedatum: 19 februari 2007
Laatste aanvulling: 22 oktober 2013

© Cité Amérique/Scopas Medien AG/ZDF

Tags: KRO, Jaren 00, 2006

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
leuke kleuterserie
Moeder van Draakjefan
Hi, wilde ze bestellen, kom er alleen via Bol.com, maar daar zijn ze niet meer leverbaar.Iemand die ze wel kan leveren?Ben nog opzoek naar deel 1, 2 en 3.Moeder van Draakjefan

Meer televisie-sentiment

Bart Boudewijn

Bart Boudewijn (1967-1968)

Voor de zaterdagmiddaguitzendingen in het seizoen 1967-1968 bedacht de KRO Spitsuur, een gevarieerd… Lees meer
Bananeman

Bananeman (1985-1986)

Joep Jansen is een gewone jongen die over een bijzonder talent beschikt: wanneer hij een banaan eet… Lees meer
Sliders

Sliders (1997)

Omschrijving Amerikaanse science-fictionserie over vier mensen die in naar een parallel universum… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven