Duel in de DiepteSylvia Sommer is een jonge en succesvolle popzangeres die overspannen raakt. Om tot rust te komen gaat ze op vakantie naar Curaçao, waar ze bevriend raakt met de familie Gomez die haar uitnodigt bij hen te komen logeren op het buureiland Bonaire. Daar leert ze ook de zoon van het gezin kennen, Eddy, die een duikschool heeft en haar leert duiken. Hoewel Sylvia zich uitstekend vermaakt zijn er veel eilandbewoners die schrikken van haar verschijning. Onder hen is Rob, een zonderlinge kunstenaar die in een hutje op het strand woont en door de bevolking El Loco ('de gek') genoemd wordt. Hij beheerde ooit samen met Eddy de duikschool.

Duel in de DiepteMet behulp van de bioloog Lucas komt Sylvia erachter dat ze sprekend lijkt op Alma, een meisje dat jaren geleden spoorloos verdween. Ook een stel criminelen wil meer van haar weten en ontvoeren Sylvia, maar Lucas en Rob weten haar snel te bevrijden. Het blijkt dat Rob Alma ook gekend heeft maar hij wil niet veel over haar vertellen. Het wordt langzaam duidelijk dat Alma een geheim met zich meedroeg, dat nu in een scheepswrak op de bodem van de zee rust. Als Eddy en Sylvia naar het wrak willen duiken biedt John van der Velde, die net op het eiland is aangekomen, ook zijn hulp aan. Rob vertrouwt hem niet en besluit mee te gaan om na jaren weer te gaan duiken...

Duel in de DiepteDeze spannende serie werd vrijwel geheel op de Nederlandse Antillen opgenomen. Voor deze locatie was gekozen om verzekerd te zijn van mooi weer. In totaal werden er drie maanden op Bonaire en Curaçao gefilmd, inclusief onderwateropnamen waar de titel ook naar verwijst. Voor regisseur Bram van Erkel zou het de laatste jeugdserie zijn die hij voor de KRO zou regisseren. Na onder andere Oebele, Q & Q en De kris Pusaka kreeg hij te horen dat er zeker drie jaar geen budget zou zijn voor een nieuwe reeks. Hij maakte daarom de overstap naar de NCRV waar hij series voor volwassenen ging regisseren.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© KRO/Bridge Entertainment Group

1000 Resterende tekens


WoutDS
Spannende serie. Ik was als kind zeer gefascineerd, niet door de Herkennings-tune maar juist door de eind-tune. Is die nog ergens te horen?
A Schaaij
Lidy werkt als partimer bij IBM, ze heeft 2 jongens...kon geen keuze maken tussen acteren en zingen door mismanagement is na chips uit beeld verdwenen...erg jammer,,vgr aad
Nancy Roland
Spannende serie vond ik. Alle series die door Bram van Erkel geregiseerd zijn spreken me aan.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Bamse

Bamse (1983-1984)

Het stripfiguurtje Bamse is een creatie uit 1966 van de Zweedse tekenaar Rune Andréasson, en had… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb sprookjestheater9

Sprookjestheater (1987-1988)

Actrice Shelley Duvall is bij het grote publiek vooral bekend door haar rollen als echtgenote van… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Thomas en Senior

Thomas & Senior (1985-1988)

Tijdens de zomervakantie verhuist Thomas met zijn ouders naar een andere woonplaats. Hij mist zijn… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven