Dungeons & DragonsDe zes vrienden Hank, Presto, Diana, Eric, Sheila en haar broertje Bobby stappen op de kermis nietsvermoedend in de attractie 'Dungeons & Dragons'. Maar het ritje neemt een onverwachte wending wanneer ze plotseling in een voor hen onbekende wereld staan. Hier lopen echte draken en tovenaars rond. Een dwergachtige figuur, de Dungeon Master (Tovermeester), schiet hen te hulp door elk een karaktereigenschap met een hulpmiddel te geven om zich te verdedigen. Hank krijgt een kruisboog van vuur en wordt de leider van de groep. Presto krijgt in zijn rol als magiër een toverhoed en Bobby wordt een barbaar met een grote knots.

Sheila kan als dief opereren dankzij een mantel waarmee ze onzichtbaar wordt, Diana wordt acrobate met een magische polsstok en ridder Eric tenslotte ontvangt een beschermend schild. En dat gebeurt allemaal in de eerste minuut van deze tekenfilm die gebaseerd is op het gelijknamige rollenspel. De zes vrienden proberen een weg naar huis te vinden, maar het zal een lange reis blijken te zijn waarbij ze onder andere monsters, tovenaars en fabeldieren tegenkomen. Het eenhoornveulentje Uni sluit zich bij de groep aan wanneer zij hem van een veelkoppige draak gered hebben. Af en toe verschijnt de Dungeon Master di ehet zestal helpt in de vorm van raadselachtige adviezen.

Deze hebben ze hard nodig, want de vriendengroep wordt ook nog achterna gezeten door Vengeor, een duistere wreker op een zwart vliegend paard die hen en de Dungeon Master wil verslaan. Er waren meer dan de uiteindelijke 27 afleveringen gepland, maar door geldgebrek werd de serie nooit voltooid. Hoe en wanneer de vrienden weer thuiskomen was dus niet te zien. Scenarioschrijver Michael Reaves heeft een laatste deel geschreven, maar deze slotaflevering is nooit verfilmd. Wel is er een hoorspel van gemaakt.
 
 


Publicatiedatum: 3 februari 2005
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© Marvel Productions

1000 Resterende tekens


M. Vooijs
Fantastische tekenfilmserie. Zou leuk zijn als Netflix hier een serie van zou kunnen maken!
Dendavidps
Iemand die de Nederlandse afleveringen op vhs of dvd heeft?Zou heel graag een kopie hebben!Geef er natuurlijk een leuk bedrag voor,ben er al veel te lang naar op zoek!
joseph
LaDanseMacabre zei:
Heel erg leuk! Ik heb alle afleveringen ;-)
heb je nog steeds de nl gesproken afleveringenjos eph 06 5333 1433

Keek jij hier vroeger ook naar?

Beyblade

Beyblade (2003)

Omschrijving Japanse animatieserie over de slimme Tyson die begonnen is met "bladen": gevechten die… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kinderen zijn de Baas!

Kinderen zijn de Baas! (1997-2001)

Twee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Verborgen verhalen

Verborgen verhalen (2009)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen en een spreuk uit de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven