Het Eiland van NoachDe samenwerking tussen de Europese omroepen was na Beestenbos is boos zo goed bevallen dat er een tweede tekenfilmserie volgde van dezelfde makers met opnieuw dieren in de hoofdrol. Voor Nederland nam de VPRO de plaats in van de NOS en de NCRV. Het verhaal draait om ijsbeer Noah die op de Noordpool woont. Een meteorietinslag zorgt ervoor dat een vulkaan loskomt van het vaste land en verandert in een ronddrijvend eiland. Noah klimt op het eiland dat, aangedreven door de krachten van de vulkaan van de Noordpool afdrijft. Dat is precies wat Noah wil, want hij droomt ervan om naar Diamantina te gaan.

Het Eiland van NoachDit zou een paradijselijke plek zijn waar dieren niet bedreigd kunnen worden door mensen. Al snel ontdekt de ijsbeer dat hij niet alleen op het eiland is. Door de warmte van de vulkaan ontdooien Mammoetkeutel en Salomé, twee mammoeten die eeuwenlang vastgevroren zaten in het ijs. Mammoetkeutel is verliefd op Salomé, maar zij moet na al die jaren nog steeds niets van hem hebben. Wanneer in de buurt van het eiland een schip zinkt met aan boord allerlei dieren die vervoerd worden naar een dierentuin, weten de meeste dieren uit hun kooien te ontsnappen. Ze spoelen aan op het eiland en daarmee gaat Noahs wens in vervulling om samen met andere dieren in vrede te leven.

Het Eiland van NoachMaar niet alle schipbreukelingen delen Noahs toekomstdroom. Rik, de baviaan, wil het liefst terug naar de mensenwereld. Hij saboteert de pogingen om het eiland richting Diamantina te laten drijven. Noah doet zijn best het iedereen naar de zin te maken, maar met het groeiende aantal dieren lijkt dat een onmogelijke taak. Zal het eiland ooit Diamantina bereiken? De tekeningen voor deze tekenfilm werden gemaakt in het Britse Londen en het Franse Montpellier, de muziek in het Duitse Keulen. De titel verwijst naar het bijbelverhaal van de Ark van Noach, een schip waarin alle diersoorten (en enkele mensen) de zondvloed wisten te overleven.
 
 


Publicatiedatum: 16 november 2006
Laatste aanvulling: 19 maart 2018

© Telemagination/La Fabrique/European Broadcast Union/VPRO

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
die serie ken ik keek het somssad
zonder-ernst
Vanaf woensdag weer op Familie24!!!;-)
Jules
Geweldige serie!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Aap Poot Pies

Aap Poot Pies (2014)

Omschrijving Nederlandse kleuterserie over de kinderen Appie en Aisia die beurtelings mee mogen met… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Verborgen verhalen

Verborgen verhalen (2009)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen en een spreuk uit de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Hong Kong Foei

Hong Kong Foei (1978-1980)

Begin jaren '70 waren oosterse vechtsporten als karate en kung fu heel populair geworden, niet in… Lees meer