Elly en de WiebelwagenElly reist in een oude zelfopgeknapte wiebelende woonwagen door het land van 'Beloofd is Beloofd', voortgetrokken door de van de buurman geleende pony Spierbal. Onderweg is ze het onhandige duo Dop en Kurk tegengekomen. Zij stonden met een boek onder de arm langs de kant van de weg. Ze waren op zoek naar iemand die de verhalen kan voorlezen omdat ze dat zelf niet kunnen. Het is het boek van 'Beloofd is Beloofd' waaruit Elly elke aflevering een bijbels verhaaltje vertelt dat wordt ondersteund met tekeningen van het Tekenvrouwtje. Vanaf dat moment reizen Dop en Kurk met Elly mee. Tijdens elke stop komen er kinderen op bezoek en samen leren ze een liedje.

Elly en de WiebelwagenOok geven ze een voorstelling, ondersteunt met gebarentaal zodat doven en slechthorenden het ook goed kunnen volgen. Elly speelt daarbij op de gitaar die zij meekreeg van een oude zigeuner-zangeres, voordat zij vertrok naar het land van 'Beloofd is Beloofd'. Na 100 afleveringen kwam er een einde aan de serie, maar Elly treedt nog altijd op, onder anderen met Arthur 'Dop' Pirenne in de voorstelling "Schapendrop" en met het Tekenvrouwtje. Voor Elly Zuiderveld is de EO sinds 1977 een thuisbasis, waar ze in datzelfde jaar al optrad tijdens de eerste EO-jongerendag. Samen met haar man Rikkert maakte ze jarenlang het kinderprogramma De ark van Stekeltje voor deze omroep.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 17 juli 2007
Laatste aanvulling: 25 juli 2012

© EO/Elly & Rikkert/Bijker TV

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
dop&kurk zijn grappig maar die verhalen vind ik niks :P
Miranda
wij zijn van huis uit ook helemaal niet gelovig en zijn nog nooit naar de kerk geweest, maar mijn dochter vindt Elly en de wiebelwagen helemaal geweldig en geef haar eens ongelijk. Het is een heel leuk programma, waarin veel wordt gezongen, waar de meeste kinderen toch van houden.
tv
de boodschap ligt er inderdaad voor veel mensen dubbeldik bovenop, maar om nou zo te doen!laat die mensen toch, dan kijk je toch met je kind naar nickelodeon, of, heb je waarschijnlijk nog nooit aan gedacht, ga buitenspelen met je kind, inplaats van uren lang naar de teletubbies te kijken, die alles drie miljoen keer willen herhalen voor ze het snappen. en hoe meer je dáár naar kijkt, hoe langer het duurt voor je iets snapt.en bij jou is dat al snel aan het verzwakken, want je schijnt niet te begrijpen dat iedereen zijn eigen inbreng moet kunnen brengen op de televisie. of het nou de vpro, tros, kro, vara, ncrv of eo is!

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Axel Nort

Axel Nort (1967-1968)

De Vlaamse serie Axel Nort is gebaseerd op een artikel uit het Nederlandse tijdschrift 'De Groene… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Morgen gebeurt het

Morgen gebeurt het (1957-1959)

Met slechts één zender, meerdere omroepen en maar twee keer per week middaguitzendingen lag een… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb ontbijtpiet1

Ontbijtpiet (2007-2008)

Toen in 2007 uit meerdere onderzoeken bleek dat één op de zeven kinderen slecht of helemaal niet… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven