Elly en de Wiebelwagen (2006-2011)

Elly en de WiebelwagenElly reist in een oude zelfopgeknapte wiebelende woonwagen door het land van 'Beloofd is Beloofd', voortgetrokken door de van de buurman geleende pony Spierbal. Onderweg is ze het onhandige duo Dop en Kurk tegengekomen. Zij stonden met een boek onder de arm langs de kant van de weg. Ze waren op zoek naar iemand die de verhalen kan voorlezen omdat ze dat zelf niet kunnen. Het is het boek van 'Beloofd is Beloofd' waaruit Elly elke aflevering een bijbels verhaaltje vertelt dat wordt ondersteund met tekeningen van het Tekenvrouwtje. Vanaf dat moment reizen Dop en Kurk met Elly mee. Tijdens elke stop komen er kinderen op bezoek en samen leren ze een liedje.

Elly en de WiebelwagenOok geven ze een voorstelling, ondersteunt met gebarentaal zodat doven en slechthorenden het ook goed kunnen volgen. Elly speelt daarbij op de gitaar die zij meekreeg van een oude zigeuner-zangeres, voordat zij vertrok naar het land van 'Beloofd is Beloofd'. Na 100 afleveringen kwam er een einde aan de serie, maar Elly treedt nog altijd op, onder anderen met Arthur 'Dop' Pirenne in de voorstelling "Schapendrop" en met het Tekenvrouwtje. Voor Elly Zuiderveld is de EO sinds 1977 een thuisbasis, waar ze in datzelfde jaar al optrad tijdens de eerste EO-jongerendag. Samen met haar man Rikkert maakte ze jarenlang het kinderprogramma De ark van Stekeltje voor deze omroep.
 
 


Publicatiedatum: 17 juli 2007
Laatste aanvulling: 25 juli 2012

© EO/Elly & Rikkert/Bijker TV

Tags: Jaren 00, Jaren 10, EO, 2006

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
dop&kurk zijn grappig maar die verhalen vind ik niks :P
Miranda
wij zijn van huis uit ook helemaal niet gelovig en zijn nog nooit naar de kerk geweest, maar mijn dochter vindt Elly en de wiebelwagen helemaal geweldig en geef haar eens ongelijk. Het is een heel leuk programma, waarin veel wordt gezongen, waar de meeste kinderen toch van houden.

Meer televisie-sentiment

Mik Mak Mon

Mik Mak Mon (1986-1988)

In de jaren '80 was deze sciencefictionserie één van de populairste kinderprogramma's op de Vlaamse… Lees meer
Delfy

Delfy (1994)

Omschrijving Spaanse tekenfilmserie over de avonturen van het dolfijntje Delfy en zijn vrienden… Lees meer
Dombo

Dombo (1941)

Voor zijn vierde lange tekenfilm koos Walt Disney ervoor om een prentenboekje te verfilmen met… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven