Elsa, de leeuwinOmschrijving

Amerikaanse serie over George en Joy Adamson, twee parkwachters in Kenia en hun "geadopteerde" leeuwin Elsa; vervolg op de gelijknamige speelfilm maar in tegenstelling tot de film niet gebaseerd op de boeken van het echtpaar Adamson.

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 23 juli 2014

© Columbia Pictures Television

1000 Resterende tekens


marijke pattyn
Er is een duidelijk verschil tussen de film "Born Free" en de 13-delige serie die er verder op gemaakt is wegens het succes van de film. De vlamingen geven de serie de naam "Elsa de Leeuwin". De film Born free is enkel nog in de uk te verkrijgen, of met een beetje geluk op een tweedehandssite .De serie, die ik o zo graag nog eens terug zou willen zien maar waar geen reactie op komt bij de vlaamse zenders al je het hen vraagt, is tot op heden niet meer te verkrijgen. Maar, misschien binnenkort in de uk !! ze zijn er mee bezig wegens de vele aanvragen.
Emelie
Het boek "Born free" wat gaat over Elsa de Leeuwin, heb ik afgelopen weken gelezen.Geweldig !!! Het boek geschreven door Joy Adamsson is in 2000 herdrukt met nieuwe mooie voorwoorden. De uitgave is alleen in het engels, wat natuurlijk goed is om mijn Engelse taal bij te spijkeren.Ik ben het boek aan het vertalen zodat ook mijn kinderen het kunnen lezen.MAAR.....:Is er ook een Nederlandse versie en waar evt te koop ?
cobien
Ik hoorde de melodie vanavond in het programma "De zomer voorbij" van Jan Smit. Daar ontmoette hij Maxima. Dat deed me weer denken aan de serie wist gelijk weer dat was Elsa de Leeuwin ik was toen 9 jaar in 1975. Heel ontroerd was ik altijd door de muziek en de serie. Mooi verhaal en mooie muziek de tijd dat mijn ouders nog leefden en ik nog lekker kind kon zijn. En ik weet nog dat het vaak huilen was in de serie. Maar het liep altijd goed af. Graag zou ik de serie hebben.Heb er goede herinneringen aan.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Waar Keek Jij Vroeger Naar

Mowgli het wolvenjong, De avonturen van (1958)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een jongen die in de oerwouden van India opgroeit bij de… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Carolientje en Kapitein Snorrebaard

Carolientje en Kapitein Snorrebaard (1980-1981)

Voor de reeks Klein, klein kleutertje, dat al sinds 1962 te zien was op de Vlaamse televisie,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster (1966-1968)

Annie M.G. Schmidt was in 1966 al een zeer succesvolle schrijfster. Ze had onder andere… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven