De Familie KnotsNadat ze met hun eigen kindercabaret Potvoordrie al enkele programma’s hadden gemaakt mochten Hetty Heyting en Jan Simon Minkema een eigen kinderserie maken. Samen met Marnix Kappers, die te gast was geweest bij het cabaret en met Hetty Heyting het radioprogramma De zandbakshow presenteerde, speelde het drietal alle rollen van de leden van de familie Knots die samen in één huis wonen. Spil in de familie is de excentrieke Mathilde Knots die door iedereen tante Til wordt genoemd. In haar salonatelier maakt ze kleurrijke schilderijen maar echt bijzonder is haar roze verf (“een kloddertje roze hier…”) waarmee ze mensen die problemen hebben of maken kan bedwelmen.

De Familie KnotsWie eenmaal in aanraking is gekomen met dit familiegeheim ziet de wereld heel anders. Tante Til is getrouwd met Frederik, ooit glazenwasser maar na een val van een ladder besloot hij detective te worden. Als Onkel X in een lange regenjas (“hands up!”) zal hij uiteindelijk ontdekt worden voor de film. Een verdieping lager wonen opa Herman en oma Johanna Knots, samen met hun hond waar weinig beweging in zit. Oma is nogal onhandig en laat tot ergernis van opa, die zij oude zemelaar noemt, regelmatig wat vallen. Op de benedenverdieping is een ruilwinkel in stripboeken en speelgoed gevestigd waar achternichtje Hansje achter de toonbank staat.

De Familie KnotsZij is verliefd op onderwijzer Arend Vogel die de zolderverdieping van de familie Knots huurt. Neef Herbert tenslotte woont niet in het huis maar komt er regelmatig op bezoek om te snoepen van de bonbons van tante Til. Hij is ambtenaar bij de belasting en gek op kinderspeelgoed (“speledingetjes”). Muziek speelde een belangrijke rol in de serie met in iedere aflevering een liedje, vormgegeven als was het een videoclip, waarvan de arrangementen werden verzorgd door Eric van Tijn. Hij was destijds nog student aan het conservatorium en toevallig met Hetty Heyting aan de praat geraakt in een wasserette.

Sinds Hetty Heyting in 2001 op een veiling de originele knalroze jurk van tante Til heeft kunnen kopen is ze bij bijzondere gelegenheden weer te zien als de extravagante schilderes, waaronder in alle Sinterklaasfilms sinds ‘Sinterklaas en het geheim van de robijn’ uit 2004.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 26 maart 2018

© NCRV

1000 Resterende tekens


sylvia kissing
knots terug op de buis
animatiefiguur
het liedje is grappig echt heel erg een sommige afleveringen ook wel;-)
ilonusdeponus
Ik ben FAN!!! Echt een super leuke serie!!! Ik heb deel 1 tm 4 en ben al een tijd op zoek naar de laatste delen... helaas nog niet kunnen vinden... Ik kijk ze ook nog steeds regelmatig, geweldig!! Echt leuke [email protected] televisor, nou jij hebt niet goed opgelet want oma scheld helemaaaaal niet op opa, ze noemt m alleen ouwe zemelaar.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Madagascar

Madagascar (2005)

In de Central Park Zoo droomt de zebra Marty over het leven buiten de muren van de dierentuin. Zijn… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kinderbios

Kinderbios (1980-1985)

Na drie jaar Berebios vroeg een kijker zich terecht af waarom het programma zo heette. De poppen… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Mickey Mouse Clubhuis

Mickey Mouse Clubhuis (2007-2016)

De bekende Disneyfiguren Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en Pluto zijn te zien in deze… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven