Familie Oudenrijn, De (1987-1991)

De Familie OudenrijnOm verkeersveiligheid bij een groot publiek onder de aandacht te brengen bedacht Wouter Stips een komische familieserie die gemaakt werd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Stips had zelf al Wordt Vervolgd gemaakt en strips spelen ook in deze serie een grote rol. Vader Martin is striptekenaar van beroep en maakt een stripverhaal in opdracht van VVN. De wat nerveuze juffrouw Dücker is medewerkster van deze organisatie en moet erop toezien dat Martin zijn werk op tijd inlevert. Omdat Martin ook nog een gezin heeft met opgroeiende kinderen en een inwonende opa zorgt dat vaak voor komische situaties.

De Familie OudenrijnDeze worden afgewisseld met muzikale scènes waarin verkeersveiligheid centraal staat. Voor de muziek had Wouter Stips zijn broer Robert-Jan gevraagd, producer en toetsenist bij onder andere de Nits. Een aantal liedjes, gezongen door de acteurs zelf, verschenen in 1989 ook op cd. De eerste afleveringen werden geregisseerd door de Britse Bob Spiers, die met Wordt u al geholpen? en Fawlty Towers grote bekendheid had gekregen als regisseur van komedies. Daarna nam Wouter Stips zelf de regie over en zou verkeersveiligheid niet langer het uitgangspunt worden. De serie verhuisde na drie jaar zelfs van de TROS naar de NCRV en ging verder onder de naam Oudenrijn & Dücker.

De Familie OudenrijnIn dit vervolg beginnen Martin en zijn vrouw Merel samen met juffrouw Dücker een eigen ontwerp- en adviesbureau. Het populaire personage van Dücker zou zelfs een eigen talkshow krijgen bij een lokale omroep. In de nieuwe opzet werden er nog 16 afleveringen gemaakt, daarna kwam er een einde aan de serie. Pim Veth, die zoon Flip speelde, is de enige van de kinderen die is blijven acteren, onder andere in Rozengeur en wodka lime. Daarnaast presenteerde hij Rangers! bij Jetix. Ook Martine van Os is tegenwoordig vooral actief als presentatrice, maar was weer even te zien als juffrouw Dücker in de film 'Sinterklaas en het geheim van de robijn'.
 
 


Publicatiedatum: 2 december 2006
Laatste aanvulling: 27 maart 2018

© Peekel-Stips Produkties/TROS/NCRV

Tags: NCRV, TROS, 1987, Jaren 90, TV10

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

greven
waarom is deze serie nog niet op dvd verschenen ? ik zou ze heel graag willen hebben .
Nancy Roland
Leuke serie vond ik.Vaderfiguur Martin is vrij jong overleden.Tanneke Hartsuiker eens in reclame voorbij zien komen. Wat doet zij tegenwoordig?

Meer televisie-sentiment

Bibelebons

Bibelebons (1972-1975)

Bij de naam 'Bibelebons' zullen veel mensen denken aan de Bibelebonse berg waar Bibelebonse mensen… Lees meer
Taran en de Toverketel

Taran en de Toverketel (1985)

De Amerikaanse schrijver Lloyd Alexander publiceerde tussen 1960 en 1969 een vijfdelige reeks… Lees meer
Plop en de Peppers

Plop & de Peppers (2016)

Omschrijving Vlaamse kinderserie over kabouter Plop die op vakantie is bij zijn dierenvrienden Pip,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven