Familie Sanders is andersDe Hongaarse tekenfilmstudio Pannónia maakte in 1968 een serie over de belevenissen van de familie Mézga. Op het eerste gezicht een gewoon gezin bestaande uit vader, moeder, twee kinderen, een hond en een kat. Maar ongewild komt de familie uit Budapest in de meest ongewone situaties terecht. Dat is vaak te danken aan het jongste zoontje die allerlei vreemde uitvindingen doet, waaronder een apparaat waarmee hij contact weet te leggen met een oom in de verre toekomst. Behalve in Hongarije werd deze absurdistische tekenfilm ook in diverse andere landen uitgezonden, en met succes, want zes jaar later volgende een tweede reeks.

Familie Sanders is andersHierin staan de avonturen van het jongste zoontje centraal, die met een raket stiekem ruimtereizen maakt met zijn pratende hond. Ook de tweede serie werd een succes en door diverse Europese landen uitgezonden, waaronder Nederland. Dat gebeurde nadat de derde reeks was uitgezonden. Deze werd in 1978 gemaakt, maar was pas 23 jaar later hier te zien onder de titel Familie Sanders is anders. Op uitnodiging van Steven Hoefnagel, een Amerikaanse neef van moeder Sanders, maakt het gezin een reis van Voorne-Putten naar Australië. Ook buurman Mutvol is van de partij, maar als blijkt dat de cheque die Steven heeft gestuurd ongedekt is komt het vijftal in de problemen.

Familie Sanders is andersHun tickets worden ingenomen en zonder geld moeten ze noodgedwongen op een bouwterrein de nacht doorbrengen. Een poging om als verstekelingen naar Amerika te gaan mislukt want via de Zuidpool strandden ze op een onbewoond eiland. Eenmaal in Amerika krijgen ze met de maffia te maken. Alsof de belevenissen van de familie Sanders nog niet vreemd genoeg waren kregen ze in Nederlandse nasynchronisatie ook ongewone namen: vader heet Annie, moeder Karel, dochter Dickie en de jongste zoon 'stomme' Wieneke. De tweede reeks werd in Nederland twee jaar na de derde uitgezonden als Familie Sanders.

Een vierde serie, met als titel Mézga család és a számítógép (Familie Sanders en de computer) is in Nederland niet uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 18 mei 2006
Laatste aanvulling: 22 januari 2015

© MAFILM Pannónia Filmstúdió

1000 Resterende tekens


Duke Super
Ik ken deze tekenfilm nog heel goed dan mijn ouders of mijn broer. Leuk dat ik deze tekenfilm kan kijken op Pebble TV. Maar deze article is niet waar. De Familie Sanders is Anders was het enige tekenfilm die in Nederland was uitgezonden. Waar is het tweede dan? Ik heb gelezen en gezien dat het vierde serie 'Familie Sanders en de computer' was afgelast en was niet in alle landen te zien. Alleen de intro en de plaatjes zijn te zien op internet. Komt er nog een serie er van? Wie weet het wel... in de toekomst misschien. Duke.
[email protected]
Sanders is Anders is weer te zien op Pebble TV!!!!
Marvin Haesebrouck
Eindelijk .... heb hier jaren mee in mn kop mee gezeten van hoe heet-ie-ook-al-weer... mn broers wisten ook wel wat ik bedoelde maar nou heb ik m ....pffff pak van mn hart

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb barnyard1

Barnyard (2008)

Omschrijving Amerikaanse animatieserie over de koe Otis en zijn vrienden die op een boerderij… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Tom Sawyer

Tom Sawyer (1966)

Omschrijving Britse jeugdserie over twee vrienden in de jaren '40 van de negentiende eeuw; niet te… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Komtdatzien - komtdatzien

Komtdatzien - komtdatzien (1969)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over een poppenspeler die in geldnood zit omdat zijn… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven