Finder, TheOmdat hij zelf geen computer heeft speelt Patrick graag computerspelletjes in een winkel, tot ergernis van de eigenaar. Plotseling wordt het spel onderbroken door een tekst. Het is een uitnodiging om mee te doen aan de televisiespelshow 'Finders Keepers' op Channel 8. Patrick accepteert de invitatie, in de hoop dat hij een computer kan winnen. Maar niemand gelooft hem dat hij kandidaat is omdat er helemaal geen Channel 8 bestaat. Tot overmaat van ramp moet hij op het moment van uitzending ook nog eens schoenen gaan kopen met zijn moeder. In het winkelcentrum weet hij echter een winkel waar televisies verkocht worden te vinden.

Finder, TheTot zijn verbazing kan hij het achtste kanaal ook vinden. Zijn verbazing wordt nog veel groter als hij vervolgens door een tijdsbarrière wordt getransporteerd. Hij komt terecht in een parallelle wereld, midden in de spelshow. Het blijkt dat er in de tijdsbarrière gaten zitten waardoor er soms voorwerpen naar de andere wereld verdwijnen. Patrick heeft als deelnemer van 'Finders Keepers' nu de rol van 'finder' gekregen en moet op zoek naar voorwerpen die de bewoners van de andere wereld zijn kwijtgeraakt. Wendy, één van de deelneemsters waarvoor Patrick op zoek gaat, laat hem ook de tijdsbarrière zien.

Finder, TheHet is een voortdurend van kleur wisselend eindeloos groot scherm en alleen zichtbaar in de andere wereld. Het is ook een gevaarlijk scherm want alleen met een door technicus Max ontworpen computerprogramma is het mogelijk tussen de twee werelden te reizen. Wie toch de barrière zonder hulp binnengaat kan er niet meer uit en zal langzaam oplossen. Patricks opdrachten zijn daarom niet zonder gevaar. Van deze spannende Australische serie werd een jaar later een vervolg gemaakt waarin de bewoners van de andere wereld opnieuw Patricks hulp inroepen. Er gaat iets mis met de tijd en dat heeft alles te maken met de robotachtige klok die midden in het winkelcentrum staat.

In Nederland heeft Kindernet beide reeksen, gebaseerd op de boeken van Emily Rodda, meerdere malen uitgezonden als één serie. Het eerste boek is in Nederland uitgebracht onder de titel 'Barsten in de muur', waarbij met de muur de tijdsbarrière bedoeld wordt.

 


Met dank aan Stefan Emmerik
Publicatiedatum: 14 juli 2008
Laatste aanvulling: 27 juli 2012

© Australian Broadcasting Corporation (ABC)

1000 Resterende tekens


LBH
Deze serie keek ik ook rond '95, toen was ik 10 :D Heeft blijkbaar indruk gemaakt want veel dingen herinner ik me nog.
Leonietje
Gooooh, in mijn herinnering waren ze veel ouder! Ik moet de serie in '95 hebben gezien en de latere herhalingen niet meer. Jemig, wat lang geleden! En leuk dat ik het hier tegen kom, haha. Ik wist niet eens wat de titel was, ik had gewoon op goed geluk hierop geklikt.
Atom
Hier is iemand die de hele serie op YouTube heeft geupload:http://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/profile_videos?p=r&user=mickjt84&page=1Ik kijk al! :D

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Brugklas

Brugklas (vanaf 2014)

Omschrijving Nederlandse jeugdsoap over het wel en wee van leerlingen tijdens het eerste jaar van… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Zaai

Zaai (1998-2003)

In Zaai spelen Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman twee hartsvriendinnetjes die elkaar dagelijks… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Wereld rond in 80 dagen

Wereld rond in 80 dagen, De (1980-1981)

Van alle boeken die Jules Verne schreef is 'De reis om de wereld in 80 dagen' één van de bekendste.… Lees meer