Finder, The (1994-1995)

The FinderOmdat hij zelf geen computer heeft speelt Patrick graag computerspelletjes in een winkel, tot ergernis van de eigenaar. Plotseling wordt het spel onderbroken door een tekst. Het is een uitnodiging om mee te doen aan de televisiespelshow 'Finders Keepers' op Channel 8. Patrick accepteert de invitatie, in de hoop dat hij een computer kan winnen. Maar niemand gelooft hem dat hij kandidaat is omdat er helemaal geen Channel 8 bestaat. Tot overmaat van ramp moet hij op het moment van uitzending ook nog eens schoenen gaan kopen met zijn moeder. In het winkelcentrum weet hij echter een winkel waar televisies verkocht worden te vinden.

The FinderTot zijn verbazing kan hij het achtste kanaal ook vinden. Zijn verbazing wordt nog veel groter als hij vervolgens door een tijdsbarrière wordt getransporteerd. Hij komt terecht in een parallelle wereld, midden in de spelshow. Het blijkt dat er in de tijdsbarrière gaten zitten waardoor er soms voorwerpen naar de andere wereld verdwijnen. Patrick heeft als deelnemer van 'Finders Keepers' nu de rol van 'finder' gekregen en moet op zoek naar voorwerpen die de bewoners van de andere wereld zijn kwijtgeraakt. Wendy, één van de deelneemsters waarvoor Patrick op zoek gaat, laat hem ook de tijdsbarrière zien.

The FinderHet is een voortdurend van kleur wisselend eindeloos groot scherm en alleen zichtbaar in de andere wereld. Het is ook een gevaarlijk scherm want alleen met een door technicus Max ontworpen computerprogramma is het mogelijk tussen de twee werelden te reizen. Wie toch de barrière zonder hulp binnengaat kan er niet meer uit en zal langzaam oplossen. Patricks opdrachten zijn daarom niet zonder gevaar. Van deze spannende Australische serie werd een jaar later een vervolg gemaakt waarin de bewoners van de andere wereld opnieuw Patricks hulp inroepen. Er gaat iets mis met de tijd en dat heeft alles te maken met de robotachtige klok die midden in het winkelcentrum staat.

In Nederland heeft Kindernet beide reeksen, gebaseerd op de boeken van Emily Rodda, meerdere malen uitgezonden als één serie. Het eerste boek is in Nederland uitgebracht onder de titel 'Barsten in de muur', waarbij met de muur de tijdsbarrière bedoeld wordt.

 


Met dank aan Stefan Emmerik
Publicatiedatum: 14 juli 2008
Laatste aanvulling: 27 juli 2012

© Australian Broadcasting Corporation (ABC)

Tags: Jaren 90, 1994, Kindernet

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

LBH
Deze serie keek ik ook rond '95, toen was ik 10 :D Heeft blijkbaar indruk gemaakt want veel dingen herinner ik me nog.
Leonietje
Gooooh, in mijn herinnering waren ze veel ouder! Ik moet de serie in '95 hebben gezien en de latere herhalingen niet meer. Jemig, wat lang geleden! En leuk dat ik het hier tegen kom, haha. Ik wist niet eens wat de titel was, ik had gewoon op goed geluk hierop geklikt.

Meer televisie-sentiment

Blues Clues

Blues' Clues (2003-2012)

Blue is een nieuwsgierig getekend blauw hondje dat graag alles wil weten. Om uit te vinden wat ze… Lees meer
Telexperimenten

Telexperimenten (1957)

Omschrijving Nederlandse serie educatieve programma's voor kinderen, waarin door middel van… Lees meer
Sindbad de Zeeman

Sindbad de Zeeman (1979-1981)

Sindbad is van oorsprong een Japanse tekenfilmserie van 52 delen uit 1975. De reeks is gebaseerd op… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven