Follyfoot (1972-1973)

FollyfootWanneer haar ouders van Engeland naar Brazilië verhuizen vanwege het werk van haar vader, gaat Dora bij haar oom Geoffrey wonen. Deze oude legerofficier heeft het voormalige landhuis Follyfoot omgebouwd tot een tehuis voor oude, mishandelde of verwaarloosde paarden. Dora voelt zich direct thuis tussen de paarden, en ook met de andere bewoners van de boerderij kan ze goed opschieten. Naast Dora's oom, door iedereen The Colonel genoemd, zijn er drie vaste krachten. Steve was ooit een jeugdcrimineel maar is nu een betrouwbare staljongen. De ex-bokser Slugger helpt vooral in de keuken, en de motorrijder Ron doet allerlei klussen.

FollyfootNaast de verzorging van de paarden en de andere bezigheden op Follyfoot draait het verhaal vooral om Dora. Opgevoed in een beschermde omgeving moet ze opeens beslissingen maken die vroeger voor haar werden genomen. Wanneer haar oom ziek wordt krijgt Dora de dagelijkse leiding over de boerderij. De serie was gebaseerd op de boeken "Cobbler's dream" en "Follyfoot" van Monica Dickens, kleindochter van Charles Dickens, en een groot succes met gemiddeld twee miljoen kijkers in Nederland. Naast Engeland was Follyfoot ook in 20 andere landen te zien. Er verschenen boeken, puzzels en zelfs een bordspel van de reeks.

De begin- en eindtune "The lightning tree" beschrijft de door de bliksem getroffen boom die bij de boerderij stond. Volgens oom Geoffrey zou de boom weer tot leven komen als iedereen die er langs liep een emmer water over heen zou gieten. Voorafgaand aan de serie zond de NCRV op 30 mei 1972 een eigen reportage uit over de opnamen voor en tijdens de reeks. 
 
 


Met dank aan John Beringen
Publicatiedatum: 16 juli 2005
Laatste aanvulling: 9 augustus 2012

© Yorkshire Television

Tags: NCRV, Jaren 70, 1972

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Ronald van der Struik
Het is inmiddels 40 jaar geleden dat deze serie begon in Engeland. Daarom is er door een groep fans een "Anniversary" georganseerd. In de eerste week van july ga ik naar Leeds waar een aantal mensen bij elkaar komen om dit feit met elkaar te vieren. Natuurlijk zullen wij de filmlokaties bezoeken en zal het boek "Follyfoot rememberd" door de schrijfter zelf "Jane Roystone" aan ons gepresenteerd worden. Jane (horsmanager tijdens het filmen van de serie) zal zelf aanwezig zijn net als de dochter van Tony Essex (de regiseur) Ook is er een mogelijkheid dat een of meer van de hoofdrolspelers tijdens dit weekend langs zullen komen. Interesse? Schrijf even een mail naar:rvanderstr uik@versatel.nl
Rens Kamps
Ter aanvulling, op amazon.co.uk kost de dvd 24,28 pond inclusief verzendkosten. Op hmv.co.uk kost de dvd maar 14,99 inclusief verzendkosten. Heb daar al eerder besteld en geen problemen. groet, rens

Meer televisie-sentiment

Fabian van Fallada

Fabian van Fallada (1970)

Terwijl in Nederland voor het eerst de avonturen van Floris waren te zien, konden de Vlamingen in… Lees meer
Alvin en z'n boefjes

Alvin en z'n boefjes (1986-1988)

Ross Bagdasarian Sr. bracht in 1958 het lied "Witch doctor" op single uit onder de naam David… Lees meer
Het Tweede Gezicht

Tweede Gezicht, Het (1996)

Omschrijving Britse jeugdserie over een jongen die ontdekt dat hij gedachten kan lezen. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven