Frank BuckBegin jaren '80 was 'Raiders of the Lost Ark', de eerste Indiana Jones-film, een groot succes over de hele wereld. Bij de televisieafdeling van Columbia wilde men graag van dit succes meeprofiteren door een avonturenserie te maken met een vergelijkbare figuur in de hoofdrol. Frank Cardea en George Schenck bedachten het personage Frank Buck, dat ze baseerden op een vooral in Amerika bekende dierenvanger met dezelfde naam. Sinds 1911 had deze avonturier de wereld afgereisd om dieren te vangen voor dierentuinen, waarbij hij er altijd op lette dat de dieren goed verzorgd werden, zowel tijdens hun reis naar Amerika als door hun nieuwe eigenaar.

Frank BuckAl snel kreeg Frank Buck de bijnaam "Bring 'em back alive" en dat was tevens de titel van het eerste boek dat hij schreef over zijn belevenissen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het boek werd een bestseller en de verfilming ervan in 1932, waarbij Frank Buck als zichzelf optrad, werd ook een succes. Zijn avontuurlijke leven sprak zo tot de verbeelding dat hij model stond voor de filmregisseur in de eerste verfilming van 'King Kong'. Voor de televisieserie, die in Amerika ook de naam Bring 'em back alive kreeg, werd bedacht dat Frank Buck vanuit het Singapore van de jaren '30 zou opereren.

Frank BuckHij zou zich niet alleen bezighouden met het levend vangen van wilde dieren maar ook met politieke en detectiveachtige zaken. Daarbij krijgt hij te maken met Gloria Marlowe, de knappe en ondernemende vice-consul die bij gevaarlijke missies regelmatig een beroep op hem doet, evenals Zijne Hoogheid, de sultan van Johore. Maar Frank hoeft het werk niet alleen te doen want hij krijgt hulp van zijn assistent Ali. Voor de serie werd nooit gefilmd in Singapore, alle opnamen werden gemaakt in Amerika, waarbij Hawaii en een bomentuin in Los Angeles model stonden voor de Aziatische jungle.

De echte Frank Buck zou de serie niet meer meemaken: hij overleed in 1950 op 62-jarige leeftijd, maar is nog altijd niet vergeten. Er zijn diverse dierentuinen naar hem vernoemd, waaronder in zijn geboorteplaats Gainesville, Texas.
 
 


Publicatiedatum: 13 april 2006
Laatste aanvulling: 4 augustus 2012

© Columbia Pictures Television

1000 Resterende tekens


Marcel
Hoi Nienke,Zou je deze serie voor mij kunnen kopieëren?hoor wel hoeveel dit gaat kosten..email; [email protected] icknet.nlgr,Marcel
Eric72
Hoi Nieke, ik hoop dat je dit leest...zou je een copy kunnen posten in FTD?..Ik zou je heel erkentelijk zijn :-) :-)
Jacco
Hoi NienkeGraag zou ik ook in aanmerking willen komen van een kopie van uw DVD

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Dag Sinterklaas

Dag Sinterklaas (1994-1995)

Elk jaar geeft Sinterklaas cadeautjes weg aan kinderen over de hele wereld. Moet de Sint al die… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Het Grote Sinterklaasverhaal

Grote Sinterklaas verhaal, Het (2000)

De succesvolle zakenvrouw Gigi Dietrich leest enkele dagen voor de intocht in de krant dat de Sint… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Intocht Sinterklaas 1970 (Piet Romer, Adrie van Oorschot en Mies Bouwman) 2

Landelijke Sinterklaas Intocht (vanaf 1952)

De verjaardag van Sinterklaas werd voor het eerst op 5 december 1952 op televisie gevierd. De Sint… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven