De FreggelsBehalve als poppen waren de hoofdrolspelers uit De Freggels ook te zien in een tekenfilmserie die inhoudelijk weinig verschilt van het origineel. Gobo en zijn vrienden Wimmie, Jet, Bobby en Mollie wonen in de Freggelgrot en houden zich vooral bezig met plezier maken. In de Freggelgrot wonen ook de Doeners, kleine mannetjes die bouwsels maken van radijsjes, het lievelingseten van de Freggels die zich er graag aan te goed doen. Gobo’s reizende oom Roel stuurt hem regelmatig ansichtkaarten die aankomen bij de uitvinder Doc en zijn hond Sprokkel. In tegenstelling tot zijn hond heeft Doc niet door dat zijn huis grenst aan de Freggelgrot.

De FreggelsIn deze in Zuid Korea gemaakte tekenfilm is van Doc alleen zijn onderlijf te zien en nooit zijn hoofd. Ook de alwetende storthoop Gloria en de reusachtige familie Griezel maken af en toe hun opwachting. De meeste afleveringen bestaan uit twee afzonderlijke verhalen die in Nederland apart werden uitgezonden. De twee afleveringen met één verhaal waren in twee delen te zien. Hoewel nu uitgezonden door de VARA in plaats van de KRO was de begintune hetzelfde en waren ook de meeste stemacteurs opnieuw te horen, alleen Frans van Dusschoten, Hans Dagelet en Dick Scheffer waren vervangen door Hein Boele, Jaap Stobbe en Arnold Gelderman.
 
 


Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 7 september 2013
Laatste aanvulling: 21 april 2016

© Jim Henson Productions/Akom Animation/Meta Sound

1000 Resterende tekens


Bowser
Wie werd er hier door Frans van Dusschoten ingesproken?
mar
ik heb gisteren een dvd van gehad .en die ligt niet in de winkel dvd 3 leuk he die zijn hier nog niet te krijgen haaaaaaaaa:D;-):D;-):D;-):D;-):D;-)8):D;-)8):D;-)8)
mar
gobo is vet coooooool 8)8)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Ontbijtpiet

Ontbijtpiet (2007-2008)

Toen in 2007 uit meerdere onderzoeken bleek dat één op de zeven kinderen slecht of helemaal niet… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

DVD: Dag Sinterklaas (2020)

Dag Sinterklaas (2020)

Uitgebracht: KetNetSpeelduur: 300 minutenDatum: 2020 Omschrijving Deze dvd-box bevat de volledige… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sinterklaas is jarig

Sinterklaas is jarig (1980)

Nadat Sinterklaas op 15 november was aangekomen in het Zeeuwse havenstadje Veere, nam hij zijn… Lees meer