De Geschiedenis van het Land van OoitWanneer Zeeheer en Dekzwalker tijdens hun zeetocht worden getroffen door een enorme golf, breken zij recht door de aarde heen en komen zo terecht in het Land van Ooit. Omdat zij nog maar een half scheepsbeschuit aan boord hebben probeert Dekzwalker een vis te vangen als avondmaal. In plaats van een lekker visje vangt hij een halsketting afkomstig van gravin Rondalia. Wanneer ze uit pure nood dan maar met een harpoen een zwaan proberen te vangen worden zij net op tijd tegen gehouden door jonkvrouw Madelieve. Omdat de twee schipbreukelingen erg nieuwsgierig zijn naar de halsketting vragen zij de jonkvrouw van wie deze afkomstig is.

De Geschiedenis van het Land van OoitZo begint de geschiedenis van het Land van Ooit die meteen in het scheepslogboek wordt genoteerd. Het verhaal begint met de betovering van gravin Rondalia die op zoek is naar avontuur. Nadat graaf Wildebras haar toestemming heeft gegeven en ridder Graniet met haar mee moet om een oogje in het zeil te houden, ziet de gravin een spierwit paard alleen in het bos vastgebonden staan. Wanneer zij het paard bestijgt gaat deze op weg naar de plek in het bos waar Stor de Bostor samen met zijn aanhangers woont. Stor wil met de gravin trouwen, maar daar wil zij niets van weten. Hij geeft haar daarom een drankje dat haar tot een huwelijk zou moeten dwingen.

De Geschiedenis van het Land van OoitOmdat hij veel van Rondalia houdt geeft Stor toch haar de kans om te vluchten. Maar door het drankje mag ze 30 dagen niemand recht in de ogen kijken. Stor gaat ervan uit dat het haar niet zal lukken dit vol te houden. Iedereen die de gravin recht in de ogen aankijkt zal meteen veranderen in een eend. Deze sprookjesachtige serie is gebaseerd op personages uit het attractiepark Het Land van Ooit in Drunen. De meeste acteurs uit het ridderpark speelden hun eigen personage ook in de serie. Het kasteelpark, dat sinds 1989 bestond, heeft door financiële problemen op 21 november 2007 de deuren moeten sluiten.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 20 januari 2008
Laatste aanvulling: 5 augustus 2012

© VARA/Het Land van Ooit/Kasteelpark Drunen-Vlijmen BV

1000 Resterende tekens


Espavo
Beste allemaal,Voor een project op school, zoek ik info over (tekstschrijver , noten, akkoorden, opnames) het 'honig pannekoekenlied ' uit het terziele gegaane Land Van Ooit!Mails naar het vroegere lond van Ooit leverden (tot nog toe) niks opWie, o, wie kan mij helpen?
Eva84
Hoi lieve mensen!Weet nog dat ik vroeger toen ik klein was helemaal gek was op deze serie. Ben al een tijd op zoek naar de video's/dvd's maar deze zijn inderdaad niet te vinden. Toevallig heb ik net via Google Video de eerste drie afleveringen gevonden. Je kunt ze online kijken en ze ook downloaden. Helaas heb ik de laatste drie afleveringen niet kunnen vinden, maar dit is in elk geval al iets. Ontzettend leuk om ze weer te zien!
Leon van Uden
Ik weet nog dat ik deze serie iedere week op de televisie zag. Het was bizar en geweldig dat ik jaren later de rol van graaf Wildebras heb mogen spelen in de theatershow ter ere van het 15-jarig bestaan. Helaas zijn de banden/dvd's niet meer verkrijgbaar. Hopelijk hebben ze het origineel nog. Het zou een mooi gebaar zijn aan de Ooitliefhebbers om deze serie nog eens te kunnen kopen/bekijken! Misschien in de toekomst, hoewel ik vrees dat dat niet gaat gebeuren.

Keek jij hier vroeger ook naar?

The adventures of the Bush Patrol

Bush Patrol, The adventures of the (1997)

Omschrijving Australische jeugdserie over parkranger Maggie Dean die samen met haar kinderen Tracey… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Sindbad de Zeeman

Sindbad de Zeeman (1979-1981)

Sindbad is van oorsprong een Japanse tekenfilmserie van 52 delen uit 1975. De reeks is gebaseerd op… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

The Silver Brumby

Silver Brumby, The (2000)

Omschrijving Australische tekenfilmserie over de wilde hengst Tauran en zijn broers Storm en Arrow… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven