Gophers (1990)

GophersDe rust in de buitenwijk van Sycamore Heights, een slaperig Brits stadje, wordt op een dag verstoord als een familie Amerikaanse grondeekhoorns, oftewel gophers, daar luidruchtig komt binnenvallen. Letterlijk, want de schutting van de familie Konijn is niet bestand tegen de auto van hun nieuwe buren. De familie Gopher bestaat uit vader Chuck, moeder Lillian, hun tienerzoon Junior en babydochter Chiplet. Het is in het begin even wennen, maar al snel sluiten Lillian en Junior vriendschap met moeder Beatrix en haar dochter Flora. Alleen tussen de joviale Chuck en de stijve Arthur, vader van de konijnenfamilie, botst het iedere keer.

GophersWanneer Chuck de schutting repareert ziet hij daarbij niet dat hij de groenten in de moestuin vertrapt, tot grote ergernis van Arthur. Wat beiden niet weten is dat de groenten met elkaar kunnen praten en hopen dat ze niet worden opgegeten. In de tuin van de konijnen staat ook een boom die graag gedichten van Shakespeare voordraagt. Hij is bang dat Arthur hem wil omhakken, zeker als blijkt dat Chuck ook nog een kettingzaag heeft. Er zijn nog meer personen niet blij met de nieuwe buren. De wezel dr. Wince en zijn hulpje, Sly de hagedis, hadden het huis ook willen kopen omdat er een kostbaar kristal op het terrein van de gophers verborgen ligt.

GophersHet kristal zou daar achtergelaten zijn door buitenaardse wezens en bijzondere krachten hebben. Tenslotte zijn er ook nog drie Mexicaanse kakkerlakken die zich niet laten wegjagen door de grondeekhoorns. De makers van deze grappige Britse poppenserie lijken goed te hebben gekeken naar het werk van Jim Henson en diens opvolgers. Vooral naar Dinosaurs, waarin eveneens levensgrote poppen en een vergelijkbare gezinssituatie voorkomen. Ook de twee oude mannetjes uit de Muppet Show worden geïmiteerd. In dit geval door de kraaien Ollie en Frankie, die vanuit hun nest in de boom commentaar geven op wat er onder hen gebeurd.

Opvallend detail is dat sommige poppenspelers ook stemacteurs zijn, maar nooit voor het personage wat ze zelf spelen. Nadat de VPRO de serie had uitgezonden met Nederlandse ondertiteling liet de AVRO voor de herhaling ruim een jaar later een Nederlandse nasynchronisatie maken.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 23 augustus 2012

© Gopher Coporation/Zenith North Ltd.

Tags: AVRO, RTL 4, VPRO, 1990, Jaren 90

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Jessica
Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer iets terugvind over deze serie. Even leek het dat ik alleen wist dat deze serie vroeger gekeken werd bij ons thuis. Nu wil ik deze serie dolgraag delen met mijn kinderen op school, weet er iemand of ik die ergens kan kopen? Je mag me altijd mailen maesjessica@hot mail.com
Marco Peters
Dit was een geweldige serie. Jammer dat er geen dvd van is.

Meer televisie-sentiment

De Reddertjes

Reddertjes, De (1977)

Disney's 23ste lange tekenfilm markeerde het einde van een tijdperk. Het was de laatste film… Lees meer
Herrie

Herrie (1984)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over de belevenissen en problemen van Syl en haar vrienden van… Lees meer
Square pegs

Square pegs (1988)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over de leerlingen van de Weemawee High School. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven