Graaf DuckulaOp het eerste gezicht lijkt deze tekenfilm een productie van Walt Disney, maar de hoofdpersoon van deze Britse serie is geen ver familielid van de inwoners van Duckstad. Integendeel zelfs, de voorvaderen van deze eend waren vampieren. Ook al werd hij uitgeschakeld met behulp van daglicht of een houten staak door zijn hart, dankzij een magisch ritueel werd er telkens een nieuwe graaf tot leven gewekt. Maar de laatste keer dat het ritueel werd uitgevoerd ging er iets fout, in plaats van bloed werd per ongeluk tomatenketchup gebruikt. Dit had tot gevolg dat de huidige graaf Duckula niet bloeddorstig en kwaadaardig is zoals zijn voorgangers dat eeuwenlang waren.

Graaf DuckulaHij is niet de schrik van Transsylvanië, maar vriendelijk en een overtuigd vegetariër. Zijn favoriete gerecht is broccoli. Graaf Duckula wil helemaal geen vampier zijn en zou het liefst een carrière in de showbizz willen hebben. Duckula's trouwe butler Igor, een oude gier die al jaren in dienst is van de familie, probeert van alles om de graaf van gedachten te doen veranderen, maar niets helpt. Het andere lid van zijn huishouding is Nanny, een reusachtige kip die dienst doet als huishoudster en kok, en de graaf liefkozend Duckiepoes noemt. Ze is oersterk en heeft haar arm altijd in een mitella. Het bijzondere kasteel van de graaf kan zichzelf over de hele wereld verplaatsen.

Voordat graaf Duckula zijn eigen serie kreeg was hij af en toe te zien in Danger mouse, maar dan als slechterik. Deze tekenfilm, over een muis die als geheimagent werkt, is in Nederland nooit uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 27 mei 2005
Laatste aanvulling: 31 juli 2012

© Cosgrove-Hall Productions

1000 Resterende tekens


Andrew
http://www.zavvi.nl/dvd/count-duckula-the-complete-series/9993665.htmlHoppa! Wel de engels gesproken versie, maar ik ga het er wellicht op wagen.
Dennis. S
Hoi allemaal,Heeft iemand misschien afleveringen van Graaf Duckula?Ik ben al heel lang opzoek hierna maar tot nu toe niets gevonden. Mocht toch iemand afleveringen hebben dan wil ik hier graag voor betalen.e-mail mij dan even op dit [email protected]
Zonder Ernst
Ik heb één aflevering, de enigste die ik heb voor de lief hebbers op internet gezet. Dit is de torrentlink http://thepiratebay.org/torrent/6105204

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb barnyard1

Barnyard (2008)

Omschrijving Amerikaanse animatieserie over de koe Otis en zijn vrienden die op een boerderij… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb spetter1

Spetter! (2006)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over het babydolfijntje Spetter, geboren in het Dolfinarium… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De jongen die niet meer praatte

Jongen die niet meer praatte, De (1996)

Omschrijving Nederlandse, op ware feiten gebaseerde, jeugdserie over Memo, een Koerdisch-Turkse… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven