De graaf van Monte CristoDankzij successen als Tom & Jerry en Flintstones kon Hanna-Barbera Productions in 1972 een nieuwe studio openen in Sydney. Eén van de eerste projecten waarmee de Australische vestiging aan de slag ging was 'Famous Classic Tales', een samenwerkingsverband met vier andere tekenfilmstudio's. Voor dit project, dat al in 1967 was gestart, werden 35 klassiekers uit de West-Europese literatuur verfilmd. Onder de 15 titels die door de studio's van Hanna-Barbera werden verfilmd bevonden zich "De Drie Musketiers" en "De Graaf van Monte Cristo". Beide romans waren geschreven door de Fransman Alexandre Dumas.

De graaf van Monte Cristo"De Graaf van Monte Cristo" werd tussen 1844 en 1845 in maar liefst 12 delen gepubliceerd. Hoofdpersoon is Edmond Dantès, een stuurman die na een zeereis terugkeert naar Frankrijk om met zijn geliefde Mercedes te trouwen. Bij thuiskomst wacht hem een nare verrassing: zijn vriend Fernand Mondego wil ook met Mercedes trouwen en zorgt ervoor dat Edmond in de gevangenis terechtkomt. De onschuldige Edmond zit jarenlang vast op een afgelegen eiland. Dankzij de hulp van pater Faria, een medegevangene, lukt het hem om te ontsnappen. Van de pater heeft Edmond een schatkaart gekregen die hem naar het eiland Monte Cristo brengt.

Hier blijkt inderdaad een schat verborgen te liggen. De graaf van Monte CristoIn één keer schatrijk geworden neemt Edmond een nieuwe identiteit aan. Als de mysterieuze graaf van Monte Cristo neemt hij wraak op iedereen die ervoor zorgde dat hij opgesloten werd, Fernand in het bijzonder. Hoewel gemaakt als televisiefilm was De graaf van Monte Cristo in Nederland te zien als serie van twee delen in de Minibos. Andere delen van de 'Famous Classic Tales' die ook in Minibios te zien waren zijn Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand, Gullivers Reizen van Jonathan Swift en Vijf weken in een ballon van Jules Verne.

Het eiland Monte Cristo (en niet Christo, zoals vaak abusievelijk wordt geschreven) bestaat overigens echt en ligt in de Middellandse Zee, bij Corsica.
 
 


Publicatiedatum: 4 mei 2006
Laatste aanvulling: 21 november 2013

© Hanna-Barbera Productions

1000 Resterende tekens


Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Mijn vader woont in Rio

Mijn vader woont in Rio (1990)

Nadat hij onder andere Achterwerk in De Kast en Allemaal tuig! voor televisie had geregisseerd… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Schat van het Kasteel zonder Naam

Schat van het Kasteel zonder Naam, De (1971)

Tijdens de zomervakantie wordt de 15-jarige Parijzenaar Jean-Loup Grandier door zijn ouders naar… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

BB de Beer

BB de Beer (1993)

Herman van Veen liep jarenlang rond met een idee over een reuzenteddybeer die van de sterren op de… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven