Grizzly AdamsDe Amerikaanse pionier James Adams hield zich in het begin van de 19de eeuw bezig met het vangen van wilde dieren voor dierentuinen en circussen. Grizzlyberen waren zijn specialiteit: hij ving ze niet alleen maar maakte ze ook tam. Hierdoor kreeg hij de bijnaam Grizzly Adams. Direct na zijn dood in 1860 verscheen er al een biografie en in de loop der jaren raakte de naam Grizzly Adams bekend bij een groot publiek. In 1974 vormde zijn levensverhaal de basis voor de speelfilm 'The life and times of Grizzly Adams'. Hoewel dit niet echt gebeurd was werd hierin verteld dat Adams na valselijk te zijn beschuldigd van een misdaad vlucht naar de wildernis van New Mexico.

Grizzly AdamsHij vindt er een verlaten berenwelp die hij Ben noemt, en samen trotseren zij het ruige landschap. De film was een succes, en enkele jaren later volgde een televisieserie waarin net als in film de titelrol werd gespeeld door Dan Haggerty, een voormalig dierentrainer. Naast Ben sluit Adams ook vriendschap met de indiaan Nakuma, en met de oude handelsreiziger Mad Jack en diens koppige ezel Nummer 7. Mad Jack is tevens de verteller van het verhaal. Geregeld zijn er ook ontmoetingen met andere mensen, zoals immigranten op doortocht en goudzoekers. Inmiddels gewend aan slechts het gezelschap van zijn twee vrienden en de dieren ziet Adams ze liever gaan dan komen.

Grizzly AdamsIn Nederland was Grizzly Adams te zien bij de EO, destijds nog een kleine B-omroep met beperkte zendtijd waardoor de serie onregelmatig werd geprogrammeerd en niet alle delen te zien waren. De meeste afleveringen werden in de zomermaanden uitgezonden. Ook de televisiefilm 'The capture of Grizzly Adams' die een paar jaar na de serie gemaakt werd is niet vertoond. Hierin krijgt Adams het bericht dat zijn dochter, die in de televisieserie niet voorkwam, door toedoen van een premiejager naar een weeshuis zal worden gestuurd. Hij besluit terug te keren om haar te helpen, maar zal ook zijn onschuld moeten bewijzen om niet te worden gearresteerd.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 23 augustus 2012

© Sunn Classic Pictures, Inc.

1000 Resterende tekens


Tanja
Hallo, ook ik ben een fan van Grizzly Adams, en ben al een tijd op zoek naar eventuele dvd`s. Maar helaas geen succes.Weet iemand hoe je aan de dvd`s kunt komen (het liefst met Ned. ondertiteling) Er zijn wel een paar buitenlandse site`s die ze te koop aan bieden maar ik heb geen ervaring met het bestellen uit het buitenland. IK zou zo graag weer de serie willen zien. Een echte familie film, ik hoop dat hij nog weer op de tv komt. Het Kleine Huis is al diverse keren terug geweest nu Grizzly Adams nog.
marjlein
als ik zie wanneer deze prachtige serie werd uitgezonden, kom ik tot de conclusie dat het op mij als 2 jarige (geboren in 1980) echt een enorme indruk heeft gemaakt. zo erg zelfs dat ik mij ook 'Vader Indiaan met lang blond haar' liet noemen als ik thuis de serie naspeelde. (over de haarkleur wist ik natuurlijk niks) Ook deze serie graag weer terug op de buis!
Linda
Mijn vriend heeft afleveringen kunnen downloaden via internet. De kwaliteit is niet super maar het aankijken waard en ik heb werkelijk zitten huilen................deed me weer zo aan vroeger denken en ik werd er zoooo gelukkig van.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Kwicky Koala

Kwicky Koala (1983)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de belevenissen van een razendsnelle koala, waarin ook… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Ludovic

Ludovic (2009-2011)

Deze stop-motion peuter- en kleuterserie is bedacht door de uit Nederland afkomstige Co Hoedeman en… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Zwaard van Ardoewaan

Zwaard van Ardoewaan, Het (1972)

De eerste serie in kleur van de Vlaamse BRT werd de verfilming van een verhaal dat zich afspeelt in… Lees meer