HamtaroDe goudhamster Hamtaro woont in een kooitje bij zijn baasje, de 10-jarige Laura. Zij is net met haar ouders verhuisd en toevallig is haar buurmeisje Katja even oud en heeft ook een hamster, Oxnard. De meisjes komen bij elkaar in de klas te zitten en worden al snel de beste vriendinnen. Als ze terug uit school is vertelt Laura aan Hamtaro wat ze die dag allemaal beleeft heeft. Wat zij niet weet is dat zodra zij naar school gaat de nieuwsgierige Hamtaro zijn tredmolen verlaat om via de regenpijp en de kop van de hond Bernard naar het ondergrondse Ham-Ham clubhuis gaat. Hier verzamelen zich allerlei hamsters onder leiding van de stoere veldhamster Boss.

HamtaroBoss is verliefd op het Franse hamstertje Bijou maar weet niet hoe hij dat haar moet vertellen. Andere Ham-Hams zijn onder anderen de tweeling Sandy en Stan, de verlegen Cappy, Pashima die van de kleur roze houdt, de beleefde Dexter, Howdie die in een supermarkt woont, de altijd hongerige Oxnard, boekenwurm Maxwell en Snoozer die niets liever doet dan slapen. Samen met zijn hamstervrienden beleeft Hamtaro van alles. Soms helpen ze de mensen, bijvoorbeeld als iemand iets verloren of vergeten is. Ze laten niets merken om niet ontdekt te worden. Zonder dat ze het weet wordt Laura regelmatig geholpen door Hamtaro en zijn vrienden.

Deze tekenfilm was vooral het land van herkomst, Japan, heel populair met maar liefst 12 seizoenen en vervolgen in de vorm van specials, series en speelfilms. In Amerika werden alleen de eerste vier seizoenen voorzien van een Engelse nasynchronisatie en dit zijn dezelfde afleveringen die in een Nederlandse versie bij FoxKids te zien waren.
 
 


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 16 september 2016

© R. KAWAI/Shogakukan/SMDE/TV Tokyo/Wim Pel Productions 

1000 Resterende tekens


Willem
Er zijn geen 18, maar 21 afleveringen van hamtaro op dvd [email protected] emJe hebt gelijk, dank voor de verbetering. De tekst is inmiddels aangepast.
aziz
bijou = manon [email protected] voor de aanvulling, de gegevens zijn toegevoegd.
stefan123
izemijn libgott heeft een geweldige stem om die van laura te vertolken.serie blijft leuk

Keek jij hier vroeger ook naar?

Kantjil het dwerghertje

Kantjil het dwerghertje (1957)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over een slim hertje gebaseerd op een Indonesische… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

D'r kan nog meer bij

D'r kan nog meer bij (1980-1989)

Naast de Kinderkrant was bij de EO in de jaren '80 ook een tweewekelijks kleuterprogramma te zien.… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Dora

Dora (vanaf 2003)

In deze op een computerspel gebaseerde serie leren kinderen onthouden, raden, oplossingen zoeken en… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven