Heathcliff & Co.Stripkat Heathcliff werd bedacht door George Gately en verscheen voor het eerst in de Chicago Tribune op 3 september 1973. Heathcliff wordt vaak vergeleken met Garfield, die andere dikke oranje kater, maar die begon zijn carrière als krantenstrip pas vijf jaar later. Beiden katten houden van lekker eten en kunnen heel humeurig zijn maar daarmee houdt de vergelijking op, want zo lui als Garfield is, zo ondernemend is Heathcliff. Zijn baasje is het bij zijn grootouders wonende jongetje Iggy, maar Heathcliff gaat vooral zijn eigen gang. Altijd op zoek naar een lekker hapje is hij de schrik van de visboer en de melkboer, en ook de vrouwelijke poezenpopulatie is niet veilig voor hem.

Heathcliff & Co.De strip was op het hoogtepunt in meer dan 1000 kranten te zien wat tot maar liefst twee tekenfilmseries leidde. In de eerste reeks werd Heathcliff gekoppeld aan andere figuren uit krantenstrips, maar zonder veel succes. De tweede serie sloeg wel aan. Iedere aflevering bestaat uit twee delen, in het eerste staat Heathcliff centraal, gevolgd door de avonturen van de Catillac cats. Deze straatkatten werden speciaal voor de tekenfilm bedacht met aan het hoofd Riff Raff, een kleine kater met een grote witte muts. De groep dankte hun naam aan een oude Cadillac die boven op een vuilnishoop stond geparkeerd, tevens de woning van de katers Hector, Wordsworth en Mungo.

Heathcliff & Co.De stem van Heathcliff werd ingesproken door de legendarische Mel Blanc. Hij was ook de man achter Bugs Bunny, Speedy Gonzales, Barney Rubble (uit de Flintstones), Captain Caveman, Mr. Spacely (uit de Jetsons), Road Runner en vele andere tekenfilmfiguren. Na drie jaar kwam er een einde aan de serie, en werd van zeven afleveringen nog een speelfilm samengesteld die in Nederland op 2 januari 1991 werd uitgezonden. George Gately is Heathcliff blijven tekenen tot zijn pensioen in 1998. Hij overleed in 2001, maar de strip bestaat nog altijd en wordt nu getekend door zijn neef Peter Gallagher. Er bestaan ook al een aantal jaren plannen voor een nieuwe speelfilm.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 11 juli 2013

© DiC Enterprises/McNaught Syndicate/Ruby-Spears Productions

1000 Resterende tekens


Thessa
She-ra had anders ook wel wat hoor Jan! :P
Jan van Vorstenbosch
Een van mijn meest favoriete tekenfilms vroeger. Heatcliff was vroeger zo stoer dat in mijn gedachten niemand met hem kon focken. Zelfs Chuck Norris niet!
danielle
ah, die was ik helemaal vergeten! altijd vrijdag vroeg op de avond met een bord patat op mijn schoot, gezellig met mijn moeder en zus samen kijken. was leuk!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Bionic Six

Bionic Six (1990)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie die zich afspeelt in de nabije toekomst, waarin een gezin… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Allemaal anderen

Allemaal anderen (1987)

Informatie Jongerenprogramma waarin jongeren tussen 12 en 18 jaar centraal staan en naar aanleiding… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Bolek & Lolek

Bolek & Lolek (1977)

Omschrijving Poolse tekenfilmserie over twee jongetjes die de wereld ontdekken. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven