Herman en de zes (1980)

Herman en de ZesEen jaar nadat de oorspronkelijk voor de Duitse televisie gemaakte serie De wonderlijke avonturen van Herman van Veen was uitgezonden kwam er een in Nederland gemaakt vervolg. De serie was opnieuw bedacht door en met Herman van Veen in de hoofdrol die tevens die regie voerde. De zes andere spelers uit de eerste serie deden nu ook weer mee, vandaar de titel Herman en de Zes. Zij speelden ook nu weer min of meer zichzelf en daarnaast andere figuren die in de wonderlijke wereld van Herman van Veen voorkomen. Herman heeft in deze reeks ook een hond die hem vergezelt op zijn avonturen, de Sint-bernard Vlinder.

Herman en de ZesDe eerste twee afleveringen gaan over de robot Hermandix die verliefd wordt op het kamermeisje Yvonne. In het derde deel gaat iedereen op vakantie en deel vier en vijf gaan over Mama Macaroni, een eenzame Italiaanse, die op dezelfde dag jarig als de koningin. Ze ziet dat bij de koningin iedereen op visite komt en bij haar alleen de taart die ze zelf heeft besteld. Ze roept de hulp in van de Bende van Vijf om de kroon van de koningin te stelen in de Koninklijke Opera. Tijdens de opnamen was Juliana nog koningin, vandaar dat zij gespeeld werd door een figurant die op haar leek. Toen de aflevering werd uitgezonden was Beatrix net ingehuldigd als koningin.

In het laatste deel is Herman helemaal alleen. Het idee voor deze aflevering is afkomstig van kinderen als reactie op de eerdere uitzendingen en beantwoordt de vraag waar de zes van Herman eigenlijk vandaan komen. De opnamen van deze muzikale serie vonden grotendeels plaats op locatie, onder meer bij de Loosdrechtse plassen, in Heemstede, Amsterdam en in de Leidse Schouwburg.
 
 


Met dank aan Ted Kerkjes
Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 29 oktober 2015

© KRO/Harlekijn Holland

Tags: Jaren 80, Europa TV, 1980, AVRO/KRO/NCRV

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

marsha
Ik herinner me een programma van herman van veen met een raket. Iedere x gingen ze naar een andre planeet. Er was 1 enge aflevering van een soort fabriek. Iedereen kreeg alleen maar pillen te eten en werden gewogen. Een man at stiekem een boterham en toen hij over de weegbrug liep ging meteen het alarm af.Weet iemand waar ik het over heb?
gast
@Ed, Volgens de info zond niet de VARA, maar de KRO deze serie uit. Dus als er geschreven moet worden, dan naar de KRO.

Meer televisie-sentiment

The Great Muppet Caper

Great Muppet Caper, The (1981)

Na de 'Muppet Movie' hadden de muppets de smaak van het filmen te pakken en voor hun tweede… Lees meer
Doctor Who

Doctor Who (1975-1986)

Hoewel vrijwel iedere populaire televisieserie uit Groot-Brittannië ook in Nederland wordt… Lees meer
Chlorophyl

Chlorophyl (1993)

Omschrijving Frans-Canadese poppenserie over de muis Chlorophyl, gebaseerd op de stripverhalen van… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven