Wonderlijke avonturen van Herman van VeenHoewel het lijkt dat deze serie voor Nederland gemaakt werd is het de Bayerische Rundfunk die samen met Herman deze serie speciaal voor de Duitse jeugd produceerde. Onder de titel Die seltsamen Abenteuer des Herman van Veen werd het daar in 1977 uitgezonden. Twee jaar later zond in Nederland de KRO de nagesynchroneerde versie uit als De wonderlijke avonturen van Herman van Veen. Het verhaal begint met Els, een jong meisje dat in de stromende regen op zoek gaat naar de Professor-Prokulatis-Kragedatus-Strasse. Na lang zoeken en veel rondvragen komt zij uiteindelijk aan bij de molen van Herman waar de deur op een kier staat maar er niemand thuis is.

Wonderlijke avonturen van Herman van VeenDeze molen, waarin Herman samen met zijn vrouw Marlous en acht vrienden woont, heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Behalve dat deze midden in de stad tussen de torenflats staat, kan de molen ook vliegen en hangt vol met toverschilderijen. Herman kan deze schilderijen tot leven brengen zodat hij door de tijd kan reizen. Dit brengt hem in zes afleveringen naar de Sahara, de toekomst, de middeleeuwen, de jaren vijftig, het land van de geesten en naar vandaag. Els besluit na lang roepen naar binnen te gaan, komt zo bij één van de schilderijen terecht die tot leven is gekomen en besluit daarna door het schilderij te kruipen.

Hierdoor belandt ze bij Herman in de Sahara en kan het wonderlijke avontuur beginnen... Van de liedjes uit deze serie is "Opzij" het bekendste nummer. Het stond destijds acht weken in de Top 40 en haalde als hoogste positie de elfde plaats.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 11 juli 2013

© Harlekijn Holland/KRO/Bayerische Rundfunk/Van Genderen Filmprodukties

1000 Resterende tekens


kalam
echt helemaal te gek dat ik dit gevonden heb na pak"em beet 34 jaarik heb het al die tijd gezegt tegen mensen om me heen, " heman van veen vliegende molen en een avontuur, zo iets staat er me bij" zei ik dan ik kom zelf uit '75 dus was zelf 4 ben dus niet gek....yes to hell with you allmisschien is mijn geheugen toch niet zo slecht
Hilde
Ik herinner me een serie van en met herman van veen waar die robot speelde en dat een man in een hangmat in de kast sliep. Is dat deze serie of niet ???Mijn broer wilde dat ook doen maar mocht niet van mijn moeder (flauw he ;-)
Ewoud
Nog wel verkrijgbaar en kost niet duurXDhttp://www.boekenwebsite.nl/kinder-jeugd/de-wonderlijke-avonturen-van-herman-van-veen

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Abi

Abi (2008)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over het dagelijks leven van Abi, een zesjarig Surinaamse… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Purno de Purno

Purno de Purno (1992)

Omschrijving Nederlandse animatieserie over een mannetje in een paars schaatspak, dat al in 1989 te… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb pokemon1

Pokemon (vanaf 1999)

Na Japan en Amerika raakte ook Nederland eind jaren '90 in de ban van Pokémon. De titel is een… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven