Holle Bolle Boom, De (1975-1978)

De Holle Bolle BoomNa drie jaar Bibelebons werd een nieuw kinderprogramma voor de woensdag- en zaterdagmiddag bedacht dat zich afspeelt in en om hotel De Holle Bolle Boom. De naam was afkomstig van de boom die voor het hotel staat en waar volgens presentator Peter Blanker een “billebijter” in woont. Aan het begin van iedere aflevering zit hij voor de boom met een groepje kinderen om te vertellen wat er in het hotel aan de hand is en zingt hij met de kinderen een liedje of speelt een spel. De eigenares van het hotel is Roos, in de keuken staat de kok Jacob en Neef is onder meer ober en chauffeur. In latere afleveringen kwam nichtje Loes meehelpen en werd Otto de nieuwe eigenaar.

De Holle Bolle BoomViola de operazangers is een vaste gast in het hotel. In afwachting van haar eerste grote rol is haar gezang regelmatig door het hele hotel te horen en daar is niet iedereen blij mee. De meeste acteurs hadden ook al meegespeeld in Bibelebons, alleen Hans Otjes keerde terug in dezelfde rol als Manus van Alles. Gekleed in een ruitjespak is hij de detective van het hotel. In iedere aflevering speelt hij in een slapstickachtig filmpje waarin hij probeert dieven en andere slechteriken te ontmaskeren. Met als locatie een hotel zijn er altijd nieuwe gasten die vaak komische avonturen beleven.

De Holle Bolle BoomHet eerste seizoen werd helemaal in de studio opgenomen met een decor dat bestond uit verschuifbare delen. Vanaf het tweede jaar werd de serie op locatie opgenomen in een kasteeltje bij het Utrechtse plaatsje ’t Sticht, om een jaar later te verhuizen naar kasteel Sterkenburg in Driebergen. Hier krijgen de bewoners van De Holle Bolle Boom te maken met Barend van Berenstein die beweert dat het hotel zijn kasteel is. Samen met zijn knecht Bas probeert hij iedere keer het hotel binnen te dringen op zoek naar een gouden sleutel. Die sleutel zou op een kist passen waarin een document zit waar opstaat wie de eigenaar van het kasteel is.
 
 


Publicaitiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 2 augustus 2017

© AVRO

Tags: AVRO, Jaren 70, 1975

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

LL
Ook heb heb meegedaan in de serie. Ik heb er nog een foto van en een brief.Mijn ouders hebben destijds de film/video band van die uitzending opgevraagd en gekregen. Helaas hadden we in die tijd geen mogelijkheid om die video thuis te bekijken. Jaren later heb ik aan iemand die in Zeist werkte de band meegegeven zodat die hem om zou zetten naar een bruikbare band. En toen ben ik de band uit het oog verloren. Erg, erg jammer. Ik zou die graag een keer zien. Zijn er uberhaupt nog beelden van??
Karïm Munnix
Foto uit 1975 vlak voor de opnames met Peter Blanker:http://twitpic.com/29zcsr

Meer televisie-sentiment

Dunderklumpen

Dunderklumpen (1977)

Tijdens de midzomernacht, als de nachten kort en de dagen lang zijn, gaat de 9-jarige Jens met zijn… Lees meer
De Teddyberen Picknick

Teddyberen Picknick, De (1994)

Omschrijving Canadese tekenfilm over een groep teddyberen die als niemand het ziet eens per jaar… Lees meer
Claire

Claire (1985)

Omschrijving Britse jeugdserie over een 15-jarig meisje dat in een pleeggezin wordt opgenomen na… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven