Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische ZwaardDrie maanden na de laatste aflevering van Het Huis Anubis kreeg de populaire jeugdserie een vervolg. Het verhaal gaat terug tot de vroege middeleeuwen, de tijd waarin de Keltische tovenaar en druïde Merlijn uit de Arthurlegende geleefd zou hebben. In deze mythe komt het magische zwaard Excalibur voor, dat vastzit in een rots. Wie het zwaard uit de rots kan trekken wordt koning van Engeland, wat Arthur uiteindelijk lukt. Dit is het zwaard waarin verwezen wordt in de titel van deze serie. In de eerste aflevering voorspelt Merlijn dat "na het tweede millennium het kwaad weer opstaat".

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische ZwaardOok zegt hij dat "er vijf kinderen geboren zullen worden met bijzondere gaven die voorbestemd zijn om het kwaad tegen te houden". Het huis Anubis heeft een nieuwe eigenaar gekregen, Kai, wat ook de naam was van koning Arthurs gemene stiefbroer. Kai verbergt zich op de zolder van het internaat en houdt met verborgen camera's iedereen voortdurend in de gaten. Zijn echtgenote Arlène verwelkomt de nieuwe bewoners, die allemaal één sterk ontwikkeld zintuig hebben. De verwende Anastacia heeft een scherp zicht maar haar ogen zijn zo kwetsbaar dat ze altijd een zonnebril moet dragen.

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische ZwaardSterre heeft altijd handschoenen aan omdat haar tastzin heel gevoelig is. Omdat de drukke Marcel niets kan eten zonder dat hij ervaart wat er mee gebeurd is, gebruikt hij altijd veel sambal tijdens de maaltijden. Speurneus Pim kan zo goed ruiken dat hij snel last heeft van sterke geuren. Het gehoor van de muzikale Raphael is zo goed dat hij een koptelefoon moet dragen om niet constant geluiden te horen. Veel tijd om zich om elkaars bijzondere eigenschappen te verbazen hebben de vijf nieuwkomers niet want in het huis en ook op scholengemeenschap 'De Heilige Eik' doen zich mysterieuze gebeurtenissen voor.

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische ZwaardSterre hoort in het huis de stem van een meisje en geschiedenisleraar Leopold vertelt een geheimzinnig verhaal over het genootschap van de donkere druïden. Ondertussen bereidt Kai een ritueel voor om de zintuigen van de vijf bewoners af te pakken. Hij wil zo zijn overleden broer Ewan weer tot leven wekken. Ook de naam Ewan komt voor in de legende van koning Arthur, als één van de Ridders van de Ronde Tafel. In het tweede seizoen krijgen de vijf bewoners te maken met een andere figuur uit de Arthurlegende, de tovenares Morgana le Fay. Door toedoen van Merlijn zat zij honderden jaren opgesloten in een steencirkel.

Door een liefdesdrank wist zij terug te keren in de bewoonde wereld. Ook Morgana is op zoek naar het magische zwaard Excalibur. Hoewel veel mensen het jammer vonden dat Het Huis Anubis na vier seizoenen ophield, trok deze vervolgserie ook veel kijkers. Naast gewone afleveringen is in 2010 de special De Vijf en de toorn van Balor gemaakt. In december 2010 en januari 2011 was de eerste theatervoorstelling 'Het mysterie van het verborgen symbool' te zien, gevolgd door 'Het geheim van de verloren ziel' in december 2011. Hierin waren ook acteurs uit de originele serie te zien.
 
 

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 4 mei 2010
Laatste aanvulling: 15 juli 2013
 
© Studio 100/Nickelodeon

1000 Resterende tekens


sabrina
ik wil mee doen in de serie van anubis samen met mijn vriedin simone
sabrina
ik wil mee doen in anubis samen met mij hartvriedinik hoor het nog wel:-);-):P
afnan
ik wwet niet omdat ik niet leuk vind.;-)

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Babar

Babar (1990-1993)

Het Franse echtpaarJean de Brunhoff en Céleste Sabourad had na hun huwelijk in 1924 drie kinderen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

My Little Pony

My Little Pony (1988)

Begin jaren '80 bracht de firma Hasbro de speelgoedreeks 'My Little Pony' op de markt, schattige… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Bokkesprongen

Bokkesprongen (1982)

Omschrijving Jeugdmagazine gepresenteerd door Leontien Ceulemans in de studio en Louis Kockelmann… Lees meer